Mindre än en vecka kvar

Nu är det mindre än en vecka kvar. Ila är stor, går allt väl så finns det risk för tvåsiffrigt antal, befarar jag. Hon har det jobbigt nu, Ilagumman. Det trycker på så hon vill ofta ut för att uträtta behov. Nu sover jag på soffan nere så att hon kan väcka mig om det behövs. Hon och alla de andra djuren... Jag har inte haft hjärta att stoppa grabbarna i köket den gångna natten, delvis också för att Ila ska kunna välja sovplats fritt. Men det får bli ändring på det till natten, jag vill inte bli väckt för att klia någons haka en stund. 
 
 
I natt har jag hostat också, i dessa tider känns det ju mindre bra. Jag fattar inte var jag skulle ha snappat upp något coronavirus utan hoppas på en vanlig bonnförkylning. Men vi tar det säkra före det osäkra, idag tar husse ut grabbarna och jag tar det ännu lugnare än annars.
 
I dessa tider gäller det å ena sidan att hålla avstånd, men samtidigt att hålla lokala aktörer under armarna så gott det går. Pigge vågade sig in på stan igår för att köpa ett par Icebugs och så köpte vi en pizzapåse från Café Lavache. Deras påsar är fantastiskt goda och prisvärda, detta var en av de godare pizzor jag har ätit. Rekommenderas! Bli en #localhero du också och stötta butiker och restauranger i ditt närområde om du vill att de ska finnas kvar.
 
 
 

Slutspurten

Nu är vi inne på de sista tio dagarna. Ila är stor nu, det ser ut att bli en rejäl kull. Som alltid så här dags så lider jag lite med henne och hoppas innerligt att allt ska gå bra. Min fina flicka!
 
 
Flera hör av sig med önskemål om brun valp. Jag kan inte uppfylla sådana önskemål. Dels tror jag att detta blir ännu en helsvart kull, bruna inslag skulle bli en stor överraskning. Men framförallt så utgår jag från egenskaper när jag fördelar valpar. Det vore sorgligt om den starkaste hanen kom till den minst erfarna ägaren bara för att han råkade vara brun. Jag ser färg som kosmetika.
 
I dessa coronatider har SKK kommit med rekommendationer gällande leverans av valpar. Utifrån dem har vi tagit fram ett eget förhållningssätt. Vi kommer att vara restriktiva med besökare och även vänta längre än vanligt innan vi tar emot någon. Barn är inte välkomna denna gång, tyvärr, och alla med det minsta lilla symtom får hålla sig hemma. God handhygien gäller, dvs handtvätt innan valpkontakt. I första hand tar vi emot blivande valpköpare, i övrigt ligger vi lågt. Det känns så klart trist, men ska vi klara av en valpkull så behöver vi hålla oss friska. Det är numera ett teamwork där alla har en viktig roll, även om inte allas namn finns med på pappret.
 
Matlista mm skickas som vanligt ut i god tid innan leverans och jag vill ha en telefonkontakt med dig som valpköpare innan leverans så att vi kan gå igenom denna samt köpeavtal, allt för att försöka minska tiden för överlämnandet. Förhoppningsvis får vi en varm och fin vår, då både valpar och eventuella besökare kan vara ute.
 
Nedan en bild på två från förra gänget, som nu hunnit bli dryga året.
 
Jag har gått en kamp mot klockan här i veckan, drabbades av inflammationen i höger axel och har inte kunnat använda min högra arm alls. Tack vare ovärderliga tips på övningar från Annika och Stina, verkar jag nu vara på banan igen. Det går inte att vara enarmad om man ska vara behjälplig vid en valpning.

Tre veckor kvar

Nu är det inte mer än tre veckor tills Ilas mage kläcks, kanske inte ens det. Hon ser ut som om hon skulle kunna ploppa ut 3-4 stycken minst redan idag och då har vi den största tillväxtperioden framför oss. Hur många kan hon ha, månntro?
 
Idag var tempot på promenaden markant lägre, även om hon fortfarande glatt och villigt går med. Vädret var soligt men det blåste grinigt så det kändes helt ok att slopa den tänkta rundan på isen. Jag är inne i en dålig period, trött och stel, så det gäller att hushålla med energin.
 
Lysa (H. E Lumos Maxima) röntgades i onsdags, brorsan Sixten (H. E Accio) igår. SKK är snabba, idag var det infört. HD grad A och ED 0 på båda, bättre kan det inte bli. Nu är tre av sju röntgade med samma fina resultat, det bådar gott för övriga gänget. Jag är så tacksam över mina fina valpköpare som röntgar sina hundar, tack till er.
 
 
 
Nu väntar en spännande tid, inte bara röntgen utan jag anar att några av Harry Potter-barnen också ämnar ge sig ut på tävlingar vad det lider. Flera tränar flitigt. Jennie och Karin har en inspirerande blogg, kika gärna in: https://oldeenglishbulldogge.blogg.se
 
Stina och hennes sambo har bott här i veckan med sina hundar medan deras lägenhet har tapetserats. Jag tog en bild på alla tre labradorerna på bron. Lysa är lite som en scout, alltid redo.
Från vänster: RLDN RLDF RLDA Huset Elliots Lilla Bus, Huset Elliots Lumos Maxima och RLDN LD Startklass J Huset Elliots Ila.
 
 

RSS 2.0