Inga valpar än

Maya har inte börjat valpa och visar inga tecken på att vara helt på gång heller. Min gissning nu är tisdag, fast det kan ju komma fort när det väl kör igång. Skönt på sätt och vis om det inte händer under helgen, OM vi skulle behöva veterinärhjälp så är helger alltid lite knepigare. Fortsätt att hålla tummarna för oss!
 
Strålande sol och högsommarvärme här i norr. Igår var det Luleå stadsmara, båda barnen var anmälda i olika klasser. Lillebror sprang 3,5 km på förmiddagen, då var Morris och jag där och hejade fram honom.
 
 
Morris gillade inte riktigt upplägget att sitta stilla och titta på alla skojiga barn som sprang förbi. Inte tyckte han att matte var så vidare värst bussig heller som tog av honom det smarriga kotlettben han lyckades fynda. Han blir lite småstressad när han är ute så här, gossen, vill gärna småpipa och streta på för att hinna med så mycket som möjligt. Är vi stilla så lugnar han ganska fort ner sig ändå men det märks ännu att det inte blev så mycket miljöträning i början. Vi jobbar på att ta igen det nu.
 
På eftermiddagen sprang dottern milen i gymnasieutmaningen. Då var delar av hejaklacken utbytt.
 
 
Mysigt och nostalgiskt att promenera på Porsön igen med labradorsällskap, det är ganska många år sedan sist, drygt 20 för att vara exakt. Mycket var sig väldigt likt, bara ny ansikten på studenterna och människorna man mötte samt nya hundar. Visa njöt och var påtagligt pigg nu när det var nya marker vi trampade. Hon badade så fort tillfälle gavs och tyckte sedan att matte och hon skulle umgås nära, nära så matte var nästan lika blöt som hon. Det märks att hon börjar bli lite till åren, hon gör ganska mycket som hon själv vill nu - och kommer väl undan med det också, om sanningen ska fram.
 
Melvin trampade på med ohejdad energi och gjorde tappra försök att få hälsa på förbipasserande löpare eller publik. Totalt gick vi drygt 7 km, innan dess trampade jag ju några km med Morris också så jag hamnade över milen. Att gå barfota i sandalliknande skor var inte mitt mest intelligenta beslut, en blåsa under vardera foten är resultatet och det känns idag. Varför, varför tänkte jag inte efter före???
 
Idag är det mors egen lilla dag. Den här mamman tänker fira med att gå ner till älven och bada av Visa, ta en långpromenad med hundarna, rensa lite i rabatterna, hägna in hönan Gertrud som envisas med att ta sig ur hönsgården samt ev åka på fotboll och se Ludde spela i em om inte Maya verkar orolig. Det blir en heldag, med andra ord!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0