Lydnadsträning ikväll

Lydnadsträning ikväll. Hade tänkt köra med alla tre labbarna men Tutan var mest intresserad av att vakta sin matskål så hon slapp. Det märks att hon är äldre, ska man göra något nu så ska det rendera i godis. Helst vill hon ha godis utan att göra något, det är det optimala.

Melvin gick som tåget när jag tränade igår, mindre bra idag. :( Stannade plötsligt inte på inkallningen, lade sig pladask som utgångsposition och lade sig före kommando på fjärret. Och så denna ruta... I morgon ska jag ut och köra rutan och så lite fjärr, sedan får det gå som det går. Idag gjorde han däremot superfina apporteringar. Det är två upp och ett i minne när man tränar med honom, det går så fort och han vill så mycket men ibland snurrar det helt i lill-hjärnan. Men allt annat än tior på läggande under gång och hoppet är en besvikelse, de två är hans paradgrenar. ;)

Visa blev överlycklig över att få träna! Matte undrar varför inte Visa var anmäld istället... Kanonfin inkallning, fin apportering. OK, lite taffligt fritt följ, hon viftade något kosmiskt på svansen och var lite ur position där kan man säga. Rutan är inte långt borta för henne, det känns inte omöjligt. Borde inte vara omöjligt, vi hade den ju ifjol innan jag klantade till det. Men för Melvin känns den väldigt i fjärran. Har någon tips på träning av det eländesmomentet så tas det tacksamt emot! Man borde få välja bort ett valfritt moment i lydnadsklassen, det skulle vara optimalt. ;)

När helgen är över ska jag ta tag i Melvins spår och budföring med honom och Visa. Och så ska vi jobba vidare på eländesrutan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0