Omplacering

En svart hane på 4 1/2 år från min uppfödning måste tyvärr omplaceras av familjeskäl. Det är en snäll och vänlig hund med höfter grad A och armbågar ua. Han har inte tränats eller tävlats men levt ett aktivt familjeliv med många promenader och turer, och det är ägarens önskan att han får ett fortsatt aktivt liv som en älskad familjemedlem i ett varaktigt hem. Hunden finns nu i Bergen, Norge. Om du är intresserad, kontakta mig på marie(at)huset-elliot.com eller 0920-265181 för mer information. Endast seriösa göre sig besvär.

Lydnadspass

Idag har jag kört ett lydnadspass med Melvin och det känns som om det börjar lossna nu. Har haft väldiga problem med ställande, han har inte alls fattat och gör allt så snabbt, så jag har heller inte hunnit med i svängarna. Men nu verkar vi närma oss varandra lite. Har börjat lite smått med framförgående också och det känns som om han snappade det, åtminstone gjorde han vad jag förväntade mig på träningen. Där känner jag att jag är ute på svajig mark, eftersom jag fuskat med Visa och hoppat över just det momentet (vi fick ändå 274 p i appellen, trots att vi avstod framförgåendet). Men nu tänkte jag vara ordentlig och göra allt från grunden. Har någon tips på hur jag ska träna framförgående så tar jag tacksamt emot det. Nu lade jag upp favvoleksaken lite högt och så fick han gå mot den i sträckt koppel. Det verkade fungera.

Mats och Cissi var förbi och hämtade hundmat och surrade lite, och så har jag surrat lite med Katarina i telefon och fått ny inspiration. Jag har underbara valpköpare, de ger massor med energi när man som bäst behöver det. Tack för att ni finns, allihop!

Melvin fortsätter att vara lite svajig mentalt, jag hoppas att det är en tillfällig period och att det ska bli bättre. Jag vet ju att han inte är någon viking, men just nu är han lite i minsta laget, speciellt i möten med män. Men jag försöker att inte bry mig och så tränar vi på och se var och hur vi landar. Målet för året är start på jaktprov, lydnadsprov och bruksprov. Till hösten vet vi hur det gick...

Såg en stund på matchen Holland-Slovakien men ledsnade fort. Det var en ganska stillastående och tråkig fotboll, åtminstone när jag såg. Brasilien-Chile däremot, ojojoj! Kan något lag hindra Brasilien från att vinna VM?

Jag har ju lite svårt att sitta still och "bara" titta på TV, jag vill gärna stryka eller sticka samtidigt så att jag har något i händerna. Men snart har vi mer vantar och mössor än vad huset behöver och än är VM inte slut...

Hundträning

Kisse gillade inte att vara på pensionat de dagar vi var borta, det framkommer ganska tydligt. Hela dagen igår hörde vi hans klagan, oavsett var han befann sig. Han har ganska välutvecklade röstresurser, den gossen. I natt har han legat klistrad i min armhåla större delen av natten. Men han kan vara lugn, nu ska vi vara hemma. Skruttkatten!

Idag tog jag med mig dummyväskan ut på promenaden. Tycker att Visa har varit lite småseg och eftersom hon hatar att springa vid cykeln (det har hon alltid gjort) så har jag lite svårt att få upp hennes kondis tycker jag. Men när dummisarna kom med, var det inga problem med farten! Jag började med att gå en sväng och motiverade ett linjetag så att de såg. Sedan gick vi vidare så att vi så småningom kom tillbaka fast från ett helt annat håll. Då lade jag ut ett stort fält åt motsatt håll från linjetaget (hoppas att ni hänger med här, jag är en mästare på att förklara). Började med Melvin och lät honom gå fotgående bort från alltihop och gjorde lite vändningar på stället och annat, innan vi gick tillbaka och så skickade jag honom på det motiverade linjetaget. Gissar att det hade gått ca 20-30 minuter från det att jag lade ut det. Han sprang ut fint i rätt riktning och plockade raskt in en dummy. Jag har fortfarande väldigt små handtecken när jag skickar, eftersom han har haft tendens att titta på min hand. Men det går allt bättre och jag är noga med att inte skicka honom förrän han tittar rakt ut. Så fick Visa hämta fast från lite längre avstånd, hon spikade självklart. Tillbaka till Melvin, nytt fotgående och så skickade jag honom på fältet. Han for ut i en faslig fart, fräste runt och plockade in fyra innan jag avbröt. Kanske lite yvigt, kanske inte alltid den effektivaste näsan men det går fort och det är lustfyllt. Liten tendens till att söka vidare med den första i munnen, men en visselsignal fick honom att tänka om och sedan gick det galant. Visas tur och hon plockade in fem stycken, rutinerat och effektivt. Och i bra fart, inga problem med att springa nu, inte. Åter till Melvin som fick ta in två till innan vi bröt och jag gick ut för att plocka in snitslar och resterande dummy. Som vanligt var det en av de närmaste som låg kvar...

Vi fortsatte vår runda och kom så småningom ånyo mot linjetaget, nu från ett tredje håll. Jag skickade först Melvin, som sprang fint ut och hämtade men visade tendens till att byta. En snabb visselsignal och han kom in utan byte. Backade och skickade Visa, som sprang ut i spikrak linje och plockade in dummyn. Nöjd med båda hundarnas insatser knallade vi vidare hemåt. Väl hemma såg jag blodspår och trodde att det var Visa som börjat löpa men icke så. Visa har haft en sorts böld på ena baktassen som försvann med lite cortison men som nu är tillbaka :( Det får bli en ny omgång med cortison och hjälper inte det får vi uppsöka veterinär och kolla upp den. Surt känns det hur som, nu känns det som om säsongen helt klart är i farozonen.

I eftermiddag lade jag ett viltspår till Idefix, ca 150 m med en mjuk båge, denna gång med rådjursklöv i slutet. Hade lite otur med vinden som hade vänt när vi gick spåret, i kombination med att det var ganska högt ris så han försvann lite, så han vindade lite på första sträckan och gick lite högt med näsan. Bågen klarade han galant och sedan var han tvungen att stoppa ner nosen lite mer på den andra sträckan. Han var väldigt nöjd när han hittade spårslutet och var inte helt begiven på att lämna ifrån sig skatten. Kul att han är så taggad på detta med spår. Nu blir det vilodag i morgon och sedan kör vi nog ett spår till innan Stina åker iväg till mor- och farföräldrar en vecka.

I eftermiddag och kväll har det varit fotboll igen. Vilken domartavla i matchen England-Tyskland! Vi vågade inte spela på den matchen, killarna och jag, den kändes alltför oviss på förhand. Däremot hade vi satsat 20 spänn på Argentina och de gjorde oss inte besvikna. Men det kommer att ta ett tag innan vi blir förmögna på vårt spelande, vi har ganska blygsamma insatser ;o)

Nu hoppas jag att kisse behagar komma in så att jag kan gå och lägga mig. Jobbdag i morgon.

Spårträning

Jaha, så har vi varit ute i skogen och spårat med alla hundar utom Tutan och man kan konstatera att det var ömsom vin, ömsom vatten. Vattnet kom först i form av Melvin. Jag ändrade planen i sista stund och testade ett viltspår med honom, i hopp om att blodet skulle få honom att gå ner med näsan. Men icke, han slamsade på, slog och vindade så att det stod härliga till! Fort gick det också, fort och lite hetsigt. Visst, han löser uppgiften men inte på det sätt som jag önskar. Suck... Just nu är jag inte riktigt nöjd med gossen på det hela taget, han är lite stressig och slamsig och så är han inte riktigt så som jag vill ha honom mentalt. Vi trälar på den här säsongen och hoppas att vi får till något i slutändan, annars kan det bli så att jag omplacerar honom om någon lämplig dyker upp - och om övriga familjen överlever det. Den som lever får se.

Idefix var nästa och där kom verkligen vinet! Vi prövade ju att spåra med honom när han var valp/unghund men han var helt ointresserad av allt vad spår hette. Nu har jag haft på känn att läget är annorlunda, så jag testade att lägga ett viltspår till honom också, ca 75 m långt och 5 timmar gammalt (samma ålder som Melvins). Och visst grejade han det, med bravur dessutom! Han spårade så noga och fint och blev alldeles till sig vid spårslutet, där han skällde ståndskall på älgklöven! Den var lite för stor för honom att bära så nästa gång ska han få en rådjursklöv. Förhoppningsvis kan vi spåra på med honom nu och så kanske Stina kan testa ett anlagsspår till hösten. Det får i alla fall vara vårt mål.

Maya var nästa, hon hade ett sex timmar gammalt spår med en oblodad vinkel. Lite slamsigt i början men hon jobbade raskt upp sig och löste uppgiften på ett bra sätt. Ska se om vi kan öka liggtiden så sakteliga nu, det verkar vara hennes stora bekymmer. Helt olikt labbarna, men det är ju bra att jag får något nytt att bita i.

Sist ut var Visa, ett personspår på ca 500 m, fem apporter plus slut samt liggtid på ca sex timmar. Hade inte tänkt att det skulle bli så länge men hon grejade det galant, så när som på en liten avvikelse i mitten där jag tror att hon kollade upp ett färskare älgspår. Hmm... Hon missade första apporten men alla andra tog hon upp klockrent. Vi prövade också att göra ett spårupptag och även det var klockrent, så det känns riktigt bra. Tyvärr tror jag ju att vi närmar oss löp, hon är tidvis lite ofokuserad och känns småslö samt vill gärna skvätta lite varstans. Tycker att hon var mer påverkad än normalt första löpet efter valparna förra gången och misstänker att det blir samma sak nu. Då ryker den här säsongen... :( Nåväl, vi tränar på med målet lägre spår så får vi se om vi lyckas.

Sammanfattningen av kvällen blir att jag ska testa Katarina och Dannes förslag med annan spårläggare till Melvin när Stina är lite piggare. Fungerar inte det heller så lägger jag nog spåret på is ett tag och hoppas att det mognar fram. Idefix ska vi träna för anlagsklass, Maya går vi långsamt fram med och försöker få mer rutin på äldre spår. Och målet med Visa är lägre, om nu inte det där förb... löpet ställer till det!

Fotbolls-VM gick vår väg idag, Uruguay vann sin match och vi ligger nu på plus 2 kr totalt på de senaste matcherna. Stora pengar... ;o) Nästa blir Argentina, där kan det väl inte gå fel?

Hemma igen!

Så har vi kommit hem efter vår lilla minisemester. Vi tog nattåget till Stockholm i söndags, för att hoppa på en färja till Helsingfors på måndagskvällen tillsammans med mamma och pappa. Vi har ätit gott, druckit gott och killarna har spelat på spelautomater, så alla är nöjda. Vicke är extra nöjd, han gick med några hundra kronors förtjänst på spelautomater och köpte en herrparfym för vinsten. Innan vi åkte hem sov vi en natt i Stockholm och tillbringade en hel dag på Gröna Lund. Ungarna åkte allt möjligt, värst var Vicke igen som åkte Insane tre gånger. Deras åksjuka morsa åkte ingenting men är nöjd ändå. Måste man äta åksjukemedicin för att klara en tågresa, räcker det nästan med att titta på Insane och andra otäcksheter för att magen ska vända sig. :(

Medan vi har varit borta så har hundarna varit hos hundvakter. Nu är alla insamlade igen och verkar ganska trötta och nöjda med sin lilla "semester". Tack till alla som hjälpt oss och tagit så väl hand om våra fyrfotingar! I morgon ska vi hämta hem kisse från panget och sedan är flocken samlad igen.

Idefix har ju varit på kärleksäventyr och har även han skött sig bra, så nu hoppas vi att det ska "fastna". Han och jag hoppade på nattåget i Uppsala och har tillbringat natten i en kupé fullproppad med djur och galna djurägare. När vi klev på, ansåg mina medresenärer att kupén var full och att vi inte fick plats. Där fanns då fem katter i lika många burar samt en amstaff/rottis-blandning, samt två kvinnor och en tonåring, där den senare satt på min plats. Jag hade ju biljett så jag såg det inte som mitt problem i alla fall, men blev ohyggligt otrevligt bemött och kallad för kärring. Tanten med katterna har hela natten hållit på och pratat med sina katter och plockat ut dem ur sina burar och in igen, så jag har knappt sovit förrän de klev av i Vännäs. Lite skeptisk var jag till blandisen också med tanke på ägarna, men den skötte sig bra. Mest exemplarisk var dock Idefix, som har sovit större delen av natten och varit stencool. Lille prinsen! Med tanke på att det var första gången som han alls åkte tåg, och dessutom i en sådan miljö, tycker jag att det var lysande. Det finns massor att berätta om natten men jag ska bespara er detaljerna. Jag kan bara säga att det dröjer tills jag gör om det, i synnerhet i midsommartid.

Lite tråkiga nyheter har jag också. Asta, Älvgårdens Mirassou, har lämnat jordelivet, 14 1/2 år gammal. Asta kom till familjen i mars 1996, 8 veckor gammal, och tanken var att hon skulle bli min tävlingskompis och förhoppningsvis också avelstik. Nu blev det inte riktigt så, utan efter några år flyttade hon till Elisabeth och Stefan som har tagit väldigt väl hand om henne. Inte många labbar lever ett så långt och friskt liv som Asta har gjort, men till sist orkade inte benen längre. Asta var en stor personlighet med en fantastisk näsa och ett stort intresse för allt ätbart. Tack till familjen Marklund som tagit så väl hand om henne.

Roligare nyheter är att jag nu har klart med hane till Zäta. Det blir en gul gosse i Skåne vid namn SVCh Tjh1 Sea-Bird's Snowstorm, kallad Storm. Utöver titlarna har han också certpoäng i elitklass spår, 3:a ökl jaktprov (2:a ökl i Danmark), 2:a på utställning och 1:a i lydnadsklass I. Storm är en lagom stor herre med en bra av- och påknapp och en stor arbetsvilja samt också samarbetsvilja. Han är naturligtvis friröntgad och ögonlyst ua samt också testad fri från anlag för CNM och EIC, varför valparna heller aldrig kommer att kunna utveckla dessa sjukdomar. Jag förväntar mig friska och arbetsvilliga valpar av klassisk typ, troligtvis bara svarta. Som vanligt, med andra ord. ;o)

Hostandet är nästan borta nu och orken är tillbaka så i morgon ska här tränas hund! Spårträning står på programmet, i alla fall för båda pojkarna och troligtvis också för Visa. Måste ta tag i träningen nu och göra upp en tävlingsplan för säsongen, annars blir det bara att jag duttar på med lite av varje utan någon tydlig strategi. Jag fick lite tips av Danne och Katarina när de var här som jag vill testa med Melvin och så ska vi pröva lite viltspår med Idefix. Visa ska få gå ett vanligt spår med apporter, jag vill försöka få henne att markera varje apport lite tydligare istället för att fylla munnen och vända upp mot mig först när det inte får plats några fler. Rationellt tycker säkert hon, men jag skulle föredra att hon markerade varje pinne istället. Det känns som om det vore rätt lätt fixat med lite träning.

Till sist några ord om fotbolls-VM. Killarna och jag spelar på Oddset på matcherna men det går sakta utför med spelpotten. Spanien skötte sig idag men HUR kunde Schweiz förlora mot ett lag som Honduras??? Suck...

Jota-vakt

Idag kom lilla Jota hit, till Luddes och Melvins förtjusning. Hon ska vara hos oss över helgen medan matte och husse är engagerade i bevaknings-DM. Jota seglade in i köket som den självklaraste sak i världen, ingen som helst rädsla för alla hundar men väldigt mån om att visa sig liten. En helt underbar liten labbetjej med ett fantastiskt fint kroppsspråk! Melvin är salig och har lite svårt att lämna henne i fred så han får sova i tvättstugan i natt. En alldeles egen kompis som är med på allt man hittar på, kan det bli bättre? Det ska bli kul att få rå om henne de här dagarna, hon är sannerligen en frisk fläkt. Jag ser bara ett gigantiskt fel hos henne - hon är inte min! Kanske kan man dognappa henne..?

Cavalierträffen igår var otroligt trevlig med många trevliga människor och hundar. Maya var i sitt esse efter en liten trevande inledning, tror inte någon tiggde lika mycket som hon ;o) Hur mycket hon åt i slutändan vet jag inte, men hon har i alla fall varit lite halvdan i magen idag så det var nog en blandad kompott som slank ner. Tanken idag var att hon skulle hållas på dietfoder för att vila magen men Maya ville annorlunda. Medan Stina var på toaletten, avslutade hon hennes frukost (jodå, den stod på köksbordet!) och lite senare gnagde hon hål i påsen till Jotas mat för att provsmaka den. Lilla skrälle! Men man kommer undan med ganska mycket när man är söt...

Rapporter kommer från södra Sverige om att Idefix sköter sig bra. Första parning idag med normallång hängning, härligt! Hoppas nu att det ska ge resultat också. Nästa vecka ska lille prinsen och jag åka nattåg hem, spännande att se hur det ska gå.

Katten Pysen är i full gång med jaktsäsongen på småvilt och verkar vara lyckosam. Igår när Stina och jag kom hem, var han i full färd med att kalasa på en mus. Så äckligt! Känns som ett hån att se honom tugga på något så vidrigt, när man samtidigt vet att han kan rata sardiner i matskålen. Det djuret har en märklig smak. Han kom i alla fall inte och ville sova med mig i sängen igår kväll, kanske anade han att han inte var välkommen...


Veterinärbesök

Tutan har varit illamående i ett par dagar och när jag dessutom hittade några knölar på henne igår kväll, blev det ett besök till veterinär Maria idag för kontroll. Dess bättre fick Tutan komma med hem igen, hon är pigg och glad om än inte samma hund som för kanske ett halvår sedan. Nu får vi hålla koll på tumörerna - och på Tutans hälsoläge. Förhoppningsvis dröjer det innan hon blir dålig, men samtidigt påminns man om att ett hundliv är kort.

Annars är det ganska tomt här hemma nu när Idefix är utlånad. Tänk att det kan kännas tomt med fyra hundar och en katt i huset! Maya njöt dock ohämmat i morse - ingen konkurrens om bästa platsen i mattes säng och ingen som kom och väckte henne!

Jag upptäckte ikväll att jag bara har ätit halv dos av antibiotikan mot lunginflammationen. Kanske inte så konstigt att jag hostar en del än... Fattar inte hur jag har kunnat läsa så fel, jag har verkligen tittat på etiketten men plötsligt stod där något helt annat. Kan någon elak rackare ha varit där och ändrat? ;o)

I morgon ska Stina och jag iväg på Cavalierträff. Stina ska ha en liten agilityuppvisning med Maya. Skoj! Hoppas att vi får fint väder och får träffa trevliga människor och hundar. Funderar på om jag vågar ta med mig Melvin som en katt bland hermelinerna, så får han lite social träning också. Han skulle säkert tycka att det var kul, frågan är väl vad de andra hundarna tycker om att det dyker upp en stor svart kille...

Finputsade hundar

I morgon väntar vi fint besök så hundarna har fixats till lite. De små är badade och strumpade och de stora har fått svansar och klor klippta. I övrigt är väl inte de stora så mycket att visa upp - Melvin fäller, Visa är på väg in i päls och Tutan, tja hon är ju Tutan. Fast hon ser faktiskt bättre ut nu än som ung, så ibland leker jag med tanken att ställa henne som veteran i höst. Vi får se, om hon mår bra och är pigg så kanske. Då vankas det ju godis, det gillar hon!

Jag har världens träningsvärk efter gårdagens rensande i rabatten. Jag har ju en överrörlig rygg, så jag lyckas alltid stå med raka ben och böjd rygg när jag rensar. Det känns i lårens baksidor idag... Dessutom har jag en del knottbett efter gårdagen så benen är lätt svullna. Men det är inget mot de utslag som stackars Melvin har, inte minst på sina ädlare delar! Usch, vad vidriga de små krypen är! Nåväl, man brukar bara vara känslig i början så förhoppningsvis har både jag och hundarna gjort bort det nu.

Välan mycket jobb har ramlat in här just nu, väl tekniskt är det också så jag får slita rejält för att få till det. Men det är bara att jobba på, jag vill ju ha lön. Främmande i morgon och så loppis i trädgården på onsdag eftermiddag, full rulle med andra ord! Ska försöka komma igång med lite hundträning också i morgon, nu känns det som om rösten håller och hostan blir allt bättre, även om jag fortfarande hostar rejält.

Till helgen får vi också storfrämmande, då kommer Katarina och Danne upp och så ska vi passa lilla Jota. Det ser vi fram emot, inte minst Ludde som hade Jota som favvovalp. Jag är lite rädd att han förväntar sig en liten, knubbig labbevalp och inte det mer långbenta monster som jag har på känn kommer att virvla in i huset...

Jaktprovsresultat :)

Fick ett trevligt telefonsamtal från Vigdis i Norge idag. Hon och Vimsa har startat jaktprov i helgen, dubbelprov till och med. Vimsa är lite skendräktig efter löpet så Vigdis var i valet och kvalet om hon skulle starta eller inte, hon tyckte att hon kändes seg. Haha! Igår var Vimsa allt annat än seg, hon for som en raket och knallade innan Vigdis hann fatta vad som hände och så var den nollan ett faktum. Vimsa var the Queen, tyckte hon själv i alla fall... Idag var dock Vigdis beredd och Vimsa hade också fått ur sig lite arbetsglädje så idag var det hela mer kontrollerat. Hon markerade som en gudinna, berättade Vigdis och de landade på ett mycket bra andra pris i öppen klass, med placering 4 av 19 ekipage. En lite distinktare dirigering så hade 1:an varit i hamn. Skoj! Det var ni verkligen värda, tjejer!

Vigdis rapporterade också att "lillasyster" Aisha, H. E Lill-Strimma, med matte Tone tog en 1:a i nybörjarklassen idag. Och som om inte det var nog så tog Sudden-dottern Hårkollens Kanutten med uppfödare Björg en 1:a i nybörjarklassen igår. Idel framgångar alltså! Grattis alla duktiga hundar med förare!

Min hosta börjar ge sig, ingen är gladare för det än jag. Idag har jag varit ute på en promenad med hundarna utan att hosta upp lungorna. Det känns som om livet är på väg tillbaka. Så dålig som jag varit sista veckan vet jag inte när jag var senast, men det glömmer vi fort om jag bara får bli bättre snabbt nu. ;o) Har rensat rabatter hela dagen idag, än är mycket kvar men förhoppningsvis ska jag inte behöva skämmas ihjäl mig för vår vildvuxna tomt om någon tittar förbi. ;o) Ungarna och jag planerar ju en liten loppis i trädgården på onsdag eftermiddag, så då vore det kul om det inte bara var ogräs i varenda rabatt.

Hostar vidare

Jag hostar vidare, men tycker mig se en ljusning vid horisonten. Var till läkare igen i veckan, den nya teorin är mycoplasma och jag har därmed också fått ny medicin. Om det är tack vare den jag känner mig lite bättre eller om jag hade varit det ändå, vill jag låta vara osagt. Jag kan fortfarande inte gå på några promenader, men idag har jag i alla fall varit uppe hela dagen och orkat jobba lite. STORT steg framåt! Då anar ni hur risig jag faktiskt har varit, jag har ju normalt ganska svårt att vara stilla...

Som tur är har jag en underbar familj! Stina stökar på i köket, hennes favoritplats, och Vicke och Pigge har hjälpt mig att ta ut hundarna. Ludde hjälper till genom att vara en ständig ljusglimt i tillvaron, hans betraktelser av livet lämnar ingen oberörd. Fast just nu är det fotbolls-VM som uppfyller hans tankar. Båda pojkarna och jag har spelat på Oddset (för småsummor) i hopp om att vinna eller åtminstone öka spänningen runt matcherna. Båda två har nog stora förhoppningar nu!

Till veckan ska Idefix ge sig ut på en liten turné, han ska lånas ut till en uppfödare i några dagar. Mer än så säger jag inte i nuläget, jag återkommer med mer info om det blir valpar. Spännande tider väntar, dels för att höra hur/om han sköter sig på bortaplan och dels för att se om det blir något resultat. Det hoppas vi så klart!

Hosta och vaccinering

Hostandet fortsätter, jag är så less. I förrgår tog jag mig ut på promenad med hundarna en sväng, men det fick jag sota för. Låg och hostade till kl 3 natten till igår innan jag lyckades somna. Den här natten var lite bättre så nu funderar jag - ska jag åka till doktorn igen eller inte? Varför blir det alltid lite, lite bättre, just som man bestämt sig för att söka hjälp?

Hade en pärs igår. Fyra hundar och en katt skulle vaccineras. Först måste katten luras in och stoppas i resburen, inte helt enkelt. Sedan in med hundarna i bilen och iväg på drop in. Idefix trodde att vi skulle på någon rolig utflykt och drog igång de andra, så det var ett ganska speedat gäng som anlände till veterinärmottagningen. Vi började med katten och de fläckiga. Kisse, som förut inte velat in i buren, ville nu inte ut. Han är smart, han vet vad som väntas. Men jag lyckades hala ut halva katten och så fick han sticket. Sedan ut med honom och in med två uppspelta labbar från bilen innan fläckisarna fick sina stick. Maya skrek som en gris, detta var inte kul alls. Idefix var faktiskt lite coolare, han skrek till lite efteråt, jag antar att det kanske spänner lite under huden. Men med lite massage så tystnade han. Vi kollade analsäckarna på honom också men där fanns inget, skönt.

Tutan var helt i gasen och skulle absolut bli stucken. Efteråt skulle hon ha godis, men veterinären hade inget och jag hade glömt. Katastrof! Hon gick fram och tillbaka och tittade uppfordrande på oss, VARFÖR får man inget godis? Visa däremot lät sig stickas utan muta. Vi kollade också en knöl som Pigge upptäckt inne i buken. Förmodligen är det efter snittet, men vi ska hålla koll så att den inte växer. Gissa om jag kommer att göra det, jag är ju hysterisk med knölar!

Måste säga att Rösäter är otroligt billig. Vaccinering av en katt, fyra hundar med valpsjuka, parvo och kennelhosta och så tre hundar med rabies landade på 1600 kr. Det tycker jag var helt OK!

Vinnartjejer

Igår var det lydnadsprov i Luleå. Stina och Maya var anmälda till klass 1 och Visa och jag till klass 2. Dessutom skulle vi fixa fika och stå i köket. Nu fick ju jag backa ur alltihop, jag är inte i bästa form. Men Stina bakade chokladmuffins och åkte med Pigge och Maya ut till klubben igår. Lite osäker på en start var hon på morgonen, eftersom Maya är seg efter löpet. Men vi bestämde att hon skulle åka ut och försöka, var hon alldeles för seg så fick de bryta. Det visade sig vara tur! Visserligen var Maya lite ofokuserad, men de gnetade ändå ihop 173 poäng och ett första pris! De vann dessutom klassen. Mina duktiga flickor!Jag hostar vidare och har feber, så den trädgårdsloppis vi hade tänkt att ha i eftermiddag har vi fått ställa in. Vi fortsätter dock att rensa ut leksaker, böcker och annat som barnen inte längre kan ha, så om någon är intresserad av att titta på det, går det bra att komma förbi på en fika. Kanske inte de närmaste dagarna dock, vi behöver få hosta färdigt först. Hör av er innan så bestämemr vi tid!

Min eländiga lunginflammation gör också att morgondagens jaktträning måste ställas in. Hoppas att ni kan träffas och träna på egen hand. Jag återkommer med tid för ny träning när jag är lite piggare.

Melvin gillar inte den nya ordningen. Eftersom Pigge också var hängig igår, blev det begränsat med promenader. Killen är inte van vid sådana här viloperioder så nu är han aningen rastlös och terroriserar framför allt Maya och Visa. Idag har Maya varit rejält arg på honom vid två tillfällen, hon morrar och fräser och biter honom i halsskinnet. Sedan far hon under farmors gamla kökssoffa och lägger sig platt där, för där kommer han inte åt henne. Jag tror inte att han tar åt sig så väldeliga av hennes små utfall, snarare är de roliga och får honom att fortsätta "leken". Jag ska försöka hitta på någon inomhusaktivering av pojken idag, typ Nina Ottosson-spel och kanske lite fjärrdirigering, så att han får använda sina små hjärnceller lite också. Annars går de snart i spinn...

Lunginflammation... :(

Det blir ingen tävling för Visa och mig i morgon, och det har inget med svajiga träningsresultat på momentet rutan att göra. Jag har fått lunginflammation... :( Lille sonen fick ju detta tidigare i veckan och nu är det min tur. Kan säga att jag har mått bättre, 39 i feber trots Alvedon och en vidrig hosta. Det blir en tung natt, men nu har jag fått antibiotika så förhoppningsvis ska jag piggna till fort. Dock inte till i morgon bitti... Ludde är tack och lov mycket piggare, men barn har ju en förmåga att vara pigga trots feber. Det har inte morsan... Nu hoppas vi att Pigge ska hålla sig på benen så att han kan köra Stina och Maya i morgon. Även Pigge börjar känna sig krasslig, det verkar vara en form av epidemi detta. Suck...

Jag tappade helt sugen för den förb... lydnadstvåan med detta. Ska sätta mig ner och fundera över alternativ, som lägre klass spår t.ex. Ska också ta tag i Melvins träinng och tävlande i år, nu när morsan ändå går mot ett löp.

Det finns en fördel med att vara sjuk och feberfrusen i detta hus och det är alla lurviga små sängvärmare. Fläckisarna kommer gärna och värmer matte en stund, för att inte tala om norsken. Han kommer och spinner så det dånar, den gode Pysen! Och inget är så skönt som en varm katt mot bröstet när man har ont.

Nu får ni hålla tummarna i morgon, tummarna för att ingen mer blir sjuk och för att Stina och Maya kommer iväg och tar en etta. DET skulle vara kul! Mina duktiga flickor! :)

Sjukstuga

Det bor en samling veklingar i Bälinge! Jag brukar ju annars säga att jag är en viking och de andra är veklingar, men den här gången är det inte jag som är vikingen! Ludde har ju lunginflammation och hostar på, men är tack och lov piggare idag även om han andas tungt och hostar en del. Pigge har börjat snörvla och känna sig risig och jag har svinont i halsen, hostar och har en röst som är på väg utför. Det känns inte bra alls, jag ska ju tävla på lördag och har dessutom lovat att baka en kaka och stå i köket. Måste komma på en snabbkur till dess!

Stina och Vicke är hyfsat pigga, visserligen har Stinas båda knän krånglat idag men det hör ju till vardagen tyvärr. Nu har det regnat större delen av dagen så fläckisarna sörjde nog inte över att det inte blev någon långpromenad idag. Att ligga hos matte i sängen och mysa är inte heller helt fel!

Jag har många dolda talanger, idag har jag agerat frisör. Stina kom på att håret behövde ansas och insåg att hon är borta i början av nästa vecka och sedan är det snart skolavslutning. Så plötsligt skulle morsan rycka ut med saxen! Idefix var starkt skeptisk till detta och granskade noga varje hårtest som föll, medan Melvin prövade att apportera dem. :( Det slutade med att båda gossarna förpassades till hallen medan frissandet pågick. Stina har hejdlöst tjockt och mycket hår så det var ingen lätt uppgift men resultatet fick godkänt. Jag kan ju ärligt säga att med de där lockarna och det hårsvallet så syns det inte om jag har klippt lite snett och tokigt. Det blev i alla fall mindre hår... ;o) Passade på att snofsa till Pigge också när jag ändå var igång. Han har ju inte fullt så många lockar då så det är betydligt enklare... ;o)

Melvin tycker att det är konstigt att vi inte har tränat idag heller, han kom in till mig i tvättstugen ikväll när jag hängde tvätt och satte sig nästan PÅ mig och gav mig sedan en uppfodrande blick. Hallå, matte, ska det vara så här!? Men när matte inte känner sig pigg blir det ingen träning.

Funderar på att fråga maken om vi ska ta en whisky, i rent medicinskt syfte... Kanske kan man bränna bort de små baskiluskerna i halsen..?

Ingen höjdardag direkt

Det här var inte riktigt vår dag, kan man konstatera när den lider mot sitt slut. Lille sonen hostade så att han kräktes igår kväll, så det blev vårdcentralen i förmiddags. Diagnosen löd - lunginflammation. Inte konstigt att stackaren har hostat! Nu har vi fått antibiotika och hostmedicin så förhoppningsvis ska det släppa fort, men han har inte varit piggast idag.

Hade planerat att åka på SSRK:s gemensamma träning med Melvin ikväll. Stina skulle komma med fembussen men ringer strax efter fem och berättar att hon sitter fast i trafikkö på Bergnäsbron. Det har varit en bilolycka på bron så trafiken står stilla. Bara att ringa Pigge och meddela detta så att han åker runt. Resultatet blir att alla blir sena hem. Kastar mig ut för en snabb cykeltur med hundarna i skogen, varpå Melvin börjar kräkas upp diverse saker som han har klämt i sig under förmiddagsrundan. Han hulkar och hulkar och jag inser att nej, det blir ingen träning ikväll. I alla fall ingen gemensam. Istället fick han en vilodag och morsan och jag har varit ute och filat på rutan igen. Ikväll minskade jag ner rutan och så skickade jag henne på ett linjetag med kommando "ut". I rutan låg en dold tennisboll. Bingo! Visa springer rakt ut i rutan som den enklaste sak i världen! Funderar på om det kan vara så enkelt. I höstas prövade jag med linjetag men det fungerade inte, så då tänkte jag lära in kommandot rutan. Det fungerade då men inte nu. :( Nu har vi ju kört en hel del linjetag i skogen, om hon då har rört ihop momenten vet jag inte, men nu testar vi med ett vanligt hederligt linjetag och ser vad som händer. Har också tänkt att det fram till på lördag alltid ska ligga en boll i rutan så att hon förväntar sig det. Det borde kunna funka.

Jag tror dess värre att damen har ett löp på gång, hon är inte riktigt sitt vanliga jag. Lite småtjurig på ett sätt som inte är likt henne. Dessutom fyndar hon på varenda runda, det ena äckligare än det andra. Hon brukar aldrig hålla på med sådant men nu verkar det vara promenadernas huvudsyfte. Det och att kissa revir... Så jag anar att löpet är här inom ett par veckor. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om det. Tur att Melvin snart är startklar så att han och jag kan komma igång lite istället. Han har kanske inte de stilfullaste moment man kan tänka sig, men de är klart charmiga. Det han gör, det gör han med inlevelse, den gossen! Ska se om någon kan filma honom på läggande under gång, jag har aldrig upplevt ett läggande som hans. Inga stilpoäng direkt, men förhoppningsvis något charmpoäng...

RSS 2.0