Galet mycket jobb!

Förra veckan hade jag ett par lugna dagar. Tyvärr hade jag inte riktigt vett att njuta av dem och fort tog de slut. Mot slutet av veckan regnade det jobb över Marie igen, så nu har jag räddat flera veckor framöver! Bra med tanke på ekonomin förstås, men det blir nog inte mycket fixat inför julen i år heller. Tur att många julklappar redan är klara... :)

Idag var det kallt, -16 på morgonen. Jag har inte ens öppnat till hönshuset, de tyckte att gårdagens -8 var för mycket så att få ut dem i dubbla kylan kan jag nog glömma. Nu har de fått en värmelampa i sitt lilla hus så de har plusgrader och verkar tycka att det är ganska mysigt. Fast jag funderar lite över hur de sover därute, nu när det råder ständigt röd bordellbelysning. Någon som vet? Kan inte gärna släcka på natten, då blir det ju kallt.

Tog en långrunda med alla fem hundarna idag i strålande solsken. Lyckades tappa ett jaktkoppel på vägen så Melvin och jag fick knalla en extra runda. Han är en fenomenal sakletare, den hunden, och naturligtvis hittade han kopplet också. Förra veckan hittade han en borttappad nyckel åt en kille i byn. Duktig pojke!

Sparken har kommit fram också. Den är guld när det gäller att få fart på liten rultig labbedam! Det har varit en ganska seg vecka för henne, hon envisades i flera dagar med att försöka övertala mig om att det minsann borde serveras lunch åt i alla fall henne. Nu tycker jag att det har varit lite mer fart ute de senaste dagarna, så nu är det nog på väg att släppa. Svält råder för henne, mer eller mindre. Det är lightfoder och inga extramål som gäller!

Noskvalster har vi lyckats få också. Maya har snorklat lite av och till, jag misstänkte först ett grässtrå som kommit fel och när det kom tillbaka på nytt, skyllde vi på kylan. Men så började Idefix att snorkla och så nös Tutan och då lade jag ihop ett och ett... Bara att hosta upp nästan 900 spänn på medicin åt hela gänget! Nu märker jag skillnad på dem, tack och lov. Men som djurägare har man inga problem med penningplaceringar, den saken är klar.


Inga valpar :(

Jag hade rätt i mina farhågor, det var tomt i Visas mage! Fläsk och luft, inget annat! Just nu är jag trots allt ganska tacksam över det, tanken på att kanske behöva snitta ut en (död) valp skrämde mig en hel del. Det skulle innebära slutet på hennes avelskarriär och kanske början till slutet på min uppfödargärning. Riktigt färdig känner jag mig inte än, även om det ibland känns tungt att hitta friska, sunda hundar av den typ som jag vill ha. Nu får vi istället blicka framåt och göra om alltihop till nästa löp! Då med lite mer struktur över det hela, nu blev det ju lite av en chansning och förmodligen kom jag en dag för sent.

Visa själv litar inte på röntgenbilden utan har en vag aning om att hon nog ska valpa. Hela dagen igår låg hon runt 37,5 i temp. Nu har jag monterat ner valplådan medan hon sorgset har iakttagit hur den försvunnit. Medan jag bar bort en sektion, klev hon in och lade sig i det som var kvar. Lill-skruttan! Nu väntas "svält" och mer motion som förhoppningsvis ska få den lilla damen på bättre tankar.

Melvin är sitt vanliga jag. Ibland undrar jag hur mycket energi det ryms i den hunden... Han har inga mellanlägen, antingen är det full fart framåt eller så går man kloss an bredvid matte. Det här att lufsa lite lagom, det ligger inte för honom. Nyfiken till tusen är han också, han har varit mig i hasorna hela tiden medan valplådan skruvats isär. Och medan jag bar ut sektionerna, passade han på att plocka ut delarna till husses skruvnyckelsats (eller vad det nu kallas) ur lådan. Ibland är det tur att inte husse är hemma och ser vad som händer här på dagarna... Nåväl, jag har hittat alla delar och förhoppningsvis pillrat ner dem på rätt ställen igen så att hussen inget märker. ;o)

Vi har snöyra här idag. Hundarna tycker att det är lattjo, matte och kisse är inte lika roade. Hönsen är inte roade alls, inte ens groddar kunde locka ut dem. Fick ge tuppen en ny omgång idag men det verkade inte bita lika bra som förra gången då han faktiskt sprang undan och lät sig jagas. Jag misstänker starkt att vi snart är en tupp kort... Han är stor också, den rackaren, så det känns inte helt lockande att gå i klinch med honom. Frågan är bara var vi gör av honom. Coq au vin, säger hussen. Men man kan ju inte äta djur med namn!

Idefix väntar nytt dambesök framöver. Vet inte om han hörde talas om det igår, han fick plötsligt för sig att ragga lite på katten. Nu föll ju inte kisse för hans charm, så han kom raskt på andra tankar. Ibland undrar man hur de tänker, OM de tänker...

Funderingar

Igår kom snön och det känns som om den kommer att stanna, på gott och ont. Hundarna är överlyckliga, det är sååå kul att nosa, blåsa och göra tassar i snön, i synnerhet om ni frågar Melvin. Promenaderna blir ju också ljusare, det är bra. Men man vet ju att den kommer att stanna ett tag nu... :( Kisse är inte så glad och hönorna är helt förskräckta och vägrar gå ut överhuvudtaget. Arma krakar som nu ska vara inomhus i flera månader.

Visa ger mig gråa hår. Jag är inte längre säker på att det är några valpar i den magen. Hon visar många tecken men ett saknas, det kanske viktigaste nämligen fosterrörelser i magen. Hon är inte jättestor och känns kanske lite för rörlig för att det ska kännas riktigt bra också, men är samtidigt inte smal (och har inte fått så mycket extra mat att rondören är motiverad) utan skulle kunna rymma några valpar, men knappast några 5-6 stycken denna gång. Nåväl, deadline är på onsdag, har inget hänt till dess så åker jag och kollar. Hoppas innerligt att det ska vara några stycken i magen i alla fall men som sagt, det känns inte helt bra. Själv är hon dock tämligen säker på att hon är dräktig, det är ganska tydligt. Och tempen varierar, morgontempen igår var t.ex 37.5. Suck...


RSS 2.0