Adressändring!

Småttingarna har flyttat. Ny adress är köket. Där blev det premiär för valphage, tidigare har jag flyttat med lådan och så har de utgått från den. Men den  här gången testar vi en valphage för att begränsa framfaryen initialt. Det fungerar bra så här långt.
 
 
 Vi testar också det här med att få dem att gå på låda. Det funkar lysande - not. Först hade jag lättströ men fick strö överallt. Nu testar vi istället pellets. Jag lyfter nyvakna valpar i lådan, de kravlar ur och kissar på tidningen. Jag tror nästan att de driver med mig.
 
 
De har fått börja äta vanlig mat. Först klassikern rå köttfärs, nu RC Starter mousse blandat med lite välling. De äter bra - med hela kroppen!
 
 
 
Tänderna har inte kommit än men det hindrar dem inte från att försöka bita i varandra - och i mig.
 
 
Alldeles normala labbevalpar, med andra ord. Nyfikna, sociala och trevliga så här långt. Jag är väldigt glad i dem och glad att jag fick låna Ahimsa, som är en väldigt lugn och harmonisk liten mamma. Det är en bra grund för en valpkull och underlättar dessutom det egna arbetet. 
 
Slutligen kan jag meddela att alla valpar är tingade. Jag har också fått flera förfrågningar om man kan få komma hit och fira sin födelsedag genom att klappa mina valpar. En otroligt märklig frågeställning, kan jag tycka. Jag och min familj bor här. Det är vårt hem, inte någon form av nöjesattraktion. Så nej, man kan inte komma hit och klappa valpar om man inte känner oss.

Snart två veckor

Tiden går fort när man har roligt. På lördag blir valparna två veckor. Så här långt har allt gått som smort. Ahimsa är en fantastiskt duktig liten mamma. Hennes mage fungerar prima, inte alltid givet efter valpning. Valparna är mätta och belåtna. Lådan är välstädad. Hon är överlag en väldigt trevlig och behaglig hund att ha runt sig och sköter sina små på bästa sätt.
 
Valparna, fem hanar och två tikar, växer som ogräs. En liten kille var mindre vid födseln och lär så förbli, det är svårt att konkurrera med de stora kolosserna. Inget konstigt med det, han hinner växa i kapp så småningom. Kanske inte under de här första åtta veckorna men så småningom. 
 
 
Två av hanarna har en liten vit bringfläck. Länge sedan vi hade det nu. Jag blir lite kär, det är roligt med små personlighetsdrag och kännetecken.
 
 
Roligt är också att två av gossarna ska flytta till tidigare valpköpare. Det gör mig alltid glad och stolt som uppfödare när man har varit nöjd med sin tidigare hund och vill ha en till härifrån. Det är ett gott betyg.
 
I skrivande stund är en hanvalp otingad. Med tanke på att de ännu inte hunnit bli två veckor gamla så känns det lugnt. Rätt hem är viktigt, det ska kännas bra för både valpköpare och uppfödare.

Välkomna till världen!

Då är de här! Sju små svarta, ljuvliga sammetskorvar kom i lördags. Valpningen var otroligt smidig, prick 3 timmar från första till sista. Ahimsa är en fantastisk liten mamma, så här långt hår allt som på räls. Vi hoppas att det fortsätter så. 
 
 
 
 
Klarar sig alla valpar, kommer jag att ha ett par svarta hanar att tinga till rätt köpare. Jag vill att du som hundägare vill leva ett aktivt liv med din hund, gärna träna och tävlanågot men det senare är inget krav. Jag förbehåller mig rätten att välja valpköpare. Kontakta mig på marie(at)huset-elliot.com för mer information. Eller ring på mobilen.

Det drar ihop sig

Nu närmar vi oss valpning. Det är alltid lika spännande och pirrigt i magen. Snart, snart vet vi vad som gömmer sig i Ahimsas mage!
 
 
 
Jag tror aldrig att jag har fått så många mail om sommarkvällar som den här gången. Ett par i veckan, tror jag, de senaste veckorna. Och nej, vi planerar inga sommarvalpar. Vi har en liten uppfödning med få hundar, vill man ha en valp här så får man nappa på de kullar som kommer och lösa semestern. För mig är det lite ett mått på verkligt intresse, man har hittat en uppfödare och en kombination som man verkligen tror på och då löser man resten. Om tiden är den viktigaste faktorn i ett hundköp,  en kompis som man förhoppningsvis ska ha i 10-15 år framåt, ja då riskerar man att vara ute på farligt vatten.
 
Kylan har oss i ett fast grepp, termometern ligger envist runt 20 minusgrader eller mer. Idag har det varit fantastiskt vackert, synd bara att det ska vara så kallt.
 
 

RSS 2.0