Underbar dag!

Strålande solsken, tolv plusgrader, vad mer kan man önska en dag i april? Hönorna är i full fart med vårbruket, sparkarna åker in i förrådet och ersätts av cyklar i cykelskjulet. Nu, mina vänner är det VÅR!!!Visa, Morris och jag har gått en promenad på sta'n. Äldste sonen spelar final i basket-DM och behövde skjuts in så då tog jag tillfället i akt. Efter en promenad runt gültzaudden sover nu både Visa och Morris gott i köket. Det gick över förväntan, bortsett från ett lätt hysteriskt stresspipande hela rundan (nosa, nosa, varför får man inte hälsa på folk man möter??? eller jaga cyklar??? nosa, nosa...). Jag låter gossen hållas, förutom när han drar för mycket i kopplet, och ser det som en miljöträning än. Så småningom ska vi jobba lite mer med kontakten men än behöver han få vänja sig vid att bara vara i olika miljöer. Men bilresan gick bra, han kommer visserligen ur bilen i en hyfsat hög stressnivå (vilket säkert bidrar till pipandet) men han är inte särskilt låg eller rädd längre. Och - han mådde inte illa, hurra!!!

Visa tyckte att det var lite under hennes värdighet att vara sällis åt en barnrumpa som Morris. Och att gå på sta'n, tja, hur kul är det på en skala från 1-10? Tror jag ska ta med Melvin nästa gång, lilla tant uppskattade inte riktigt utflykten. Nåväl, nu sover de rätt nöjt i köket och jag ska ägna denna vackra dag åt bokföring. Hur kul som helst - eller..? :(

Bilåkning och stadspromenad

Idag har den lille åkt bil och gått på sta'n igen. Det har ju gått hyfsat de sista gångerna vi har åkt, inget kräkande, men vi behöver mängdträning. Så först skjutsade vi hem sonens flickvän. Morris fick åka där bak i halv hundbur och ha Melvin med sig som moraliskt stöd, Melvin älskar att åka bil och skulle kunna göra det hela dagarna. Sedan åkte vi till återvinningen och kastade ett par säckar skräp. Så in på sta'n där det var dags att ta en promenad med gossarna. Morris var låg i ungefär 20 sekunder, sedan åkte svansen i vädret. Men han var vansinnigt stressad och småpep hela rundan. Cyklister och löv skulle jagas, saker skulle luktas på, folk skulle hälsas på osv osv. Den svarte förvandlades till herr Pissnisse och skulle markera revir lite varstans, men efter ett utvecklingssamtal med matten blev det bättre. Nåväl. Tillbaka till bilen så stretade ju Melvin på och ville in - och den lille hakade på, till min förtjusning! Så åkte vi och lämnade in ett paket och därefter åkte vi hem. Väl hemma så spydde den lille vid bron... :( Inte dags att ropa hurra än, med andra ord. Men på't igen, nästa vecka tror jag att jag ska åka in och promenera med alla tre mina hundar. Inte alla fem hundarna dock, det överlever jag inte.

Har varit med dottern i Sunderbyn idag också för provtagning och läkarbesök. Nytt läkarbeösk i nästa vecka, läget är inte helt bra just nu men förhoppningsvis ska det bli bättre. Tror att ett sommarlov skulle sitta fint.

I eftermiddag har det regnat och varit allmänt trist. Det är verkligen en otroligt charmlös tid häruppe så här år. Nästan så att man skulle skaffa sig en vårstuga söderöver. ;o) Nåväl, hundarna är inte gjorda av socker utan måste ut och än tar man sig fram i skogen. Fascineras av de fläckiga, minns att min första cavalier var spårlöst försvunnen var gång man tog i kopplet och det regnade ute. Han kunde knipa i timmar om det behövdes och under hela sin drygt tioåriga levnad tog han aldrig ett bad frivilligt. Men våra fläckiga promenerar glatt och obekymrat på även i busväder. De trefärgade går runt vattenpölarna, det ska erkännas (det gör även Visa faktiskt medan Melvin gärna springer igenom dem, det plaskar lite mer då), medan Idefix inte funderar många sekunder på var han sätter tassarna. Den hunden är verkligen vattentät! Han är ju faktiskt en nöjesbadare också som kan ge sig i och simma för att han tycker om det. Morris föredrar än så länge att duscha i badkaret men det gör han gärna och till skillnad från de andra båda så tycker han inte att man behöver torka sig särskilt noga efteråt, faktiskt inte ens om öronen. Mattes lill-hjärta!

Apropå Morris så lyfter han mer och mer på benet och skvätter lite i tid och otid under promenaderna. Men visste ni hur svårt det är??? Inte sällan pinkar gossen på sitt eget ben...

Morris och Melvin, grabbarna grus

De är som ler och långhalm, Morris och Melvin. I alla fall Morris med Melvin, kanske inte tvärtom. Häromdagen låg de inrullade som en enda hög men när jag tog fram kameran så flyttade de förstås på sig. Ofta ligger Morris med Melvin som kudde och Melvin ligger snällt kvar tillsammans med den lille. Mina små killar...


Tränar lite lydnadsmoment med den lille. Under promenaderna tränar vi inkallningar och ingångar på rätt sida samt startposition. Jobbar också på detta evinnerliga hoppande men där har vi inte skördat några större framgångar än. Inne tränar vi på platskommando, där tanken är att Morris ska lägga ner hakan. Och det gör han, i två sekunder kanske. Han är ju galen i godis eller belöningar överhuvudtaget och tålamod är en dygd som han inte besitter, så han hoppar, studsar och innan jag ens har öppnat munnen så har han hunnit sitta, ligga, sitta, ligga och stoppa ner hakan en blixtsnabb sekund också. Men till sist får vi kontakt och det blir som jag tänker. Fascinerande att samme lille kille ett tag bara satt och tittade på mig när jag försökte få honom att fatta att man följer min hand in mot sidan. Nu är han en turboracer!

Melvin har slutat äta metacam och jag ser inget med hans framben nu så vi ska också dra igång med lite lydnadsträning hade jag tänkt. Har också funderingar på att damma av lilla mamma Visa, hon är så himla alert och pigg nu efter valparna. Men pälsfattig något kosmiskt!

Har haft feber i ett par dagar och varit helt utslagen men idag är jag på banan igen. Gårdagen var närmast komisk, jag däckade helt i tv-soffan och låg där med zappen hela eftermiddagen och kvällen. Med feber blir i alla fall jag rätt omtöcknad så jag kan inte riktigt redogöra för vad jag såg men tror att jag tog mig igenom två (eller var det kanske tre?) nyhetssändningar. När sena TV4-nyheterna hade pågått en stund, kom maken in och undrade om det hade hänt något i världen. Jag började på något osammanhängande om Breivik men fick inte ihop det. Gick över till franska presidentvalet och något med Lille, men inte heller det hängde ihop riktigt. Det enda som fastnade var ett fotbollsmål, tror det var Elfsborgs. Jag som inte ens gillar fotboll... Men som sagt, idag är en annan dag. :)

Kan också meddela att min lilla insamling via SOS Barnbyar har gått i mål och nådde en summa av 750 kr, dvs 50 % mer än det uppsatta målet. Inte illa! Stort TACK till alla er som satte in en peng, tillsammans har vi gjort något för världens barn. Jag har några mössor kvar att knåpa ihop och skicka till behövande parvlar någonstans i världen, hoppas kunna redovisa dem på insamlingssidan som innan.


Dunderförkyld!

Jag har gått omkring och filat på ett inlägg i huvudet hur länge som helst men inte hittat tiden att skriva ner det. Först var vi i London i några underbara dagar. Sedan när vi kom hem så hade jag så mycket jobb att jag nästan drunknade. Och nu är jag så j-a förkyld att hälften vore nog. Var lite snuvig men tyckte inte det var så illa, hade en trevlig kväll hos grannarna med god mat och gott vin idag och vaknade upp idag och var så förkyld så det var helt otroligt. Inget kul alls! Och vi är flera, den enda som är pigg är Vicke Viking. Än så länge i alla fall...

Veckans stora nyhet är väl att Morris har börjat lyfta på benet. Inte direkt strukturerat utan mer som med Triss - plötsligt händer det. Inte har han fattat att man ska kissa samtidigt heller, när Melvin har pinkat någonstans så knatar Morris dit, lyfter på benet likt storebror, sätter ner det lika fort, går några steg, sätter sig och klämmer fram några droppar. Det är svårt att hålla sig för skratt. Inte lätt att vara karl och göra flera saker samtidigt... Han får jobba lite på manligheten, den lille filuren.

Jo, Idefix väntar dambesök inom en nära framtid också. Galet spännande ska det bli! Mer än så säger jag inte förrän jag vet om det ger resultat, vilket vi självklart hoppas. =)

Fick bilder på lille Loke i Haparanda som jag tänkte dela med mig av.

Loke sover på labbars vis, med magen i vädret.

Gissar nästan att han hoppas på godis...

Än en gång vill jag göra reklam för syster Loovis hemsida också, ni hittar den på www.loovis.se

Glad påsk!

Strålande sol ute men Marie tillbringar mesta delen av påsken framför datorn och kikar på solen genom takfönstret. Frilansandets baksida... Efter en lugn vecka trillade jobben in på skärtorsdagen och visst, man kan säga nej men det handlade om lite för mycket pengar för att jag skulle vilja det. Så nu sitter jag här.

Morris och jag tränar läggande i hallen. Eller själva läggandet är han ju bra på och kör i tid och otid när han vill ha godis. Nu har matte lagt in kravet att hakan ska ner i backen. Det verkar han ha snappat fort som sjutton, nu nickar han ner hakan och så stirrar han på mig. Nästa steg blir då att lägga in kommandot plats som jag har tänkt mig att använda för detta. Jag har inte kört hakan i backen med labbarna men tänker mig att det kan vara bra här, tror att det går fortare för en liten cavalier att resa sig på platsliggningen och att det därför kan vara bra med en uppgift att fokusera på. Fast i sanningens namn så har jag inte riktigt idats med labbarna heller.

Planerar en liten ispromenad för några Huset Elliotar i närområdet under morgondagen. Nu säger maken att det är väldigt isigt på isen så vi ska ta oss en liten promenad för att kolla läget. Jag vill ju inte riskera hundarnas hälsa på något sätt. Tyckte det var OK under min och jyckarnas morgonrunda men då gick jag bara en kort sväng på isen och mer i skogen eftersom kisse behagade göra oss sällskap. Det ser säkert festligt ut med tre hundar, en matte och en katt i släptåg men det är inte lika kul som det ser ut. Kisses klagan blir väldigt ljudlig när han anser att vi kommer för långt hemifrån - och det gör vi ganska så fort!

Skärtorsdag

Solen lyser idag också, hundarna har fått sin förmiddagsrunda på isen och verkar ganska nöjda med dagen än så länge. Tog lite bilder på dem i morse, de hade klämt ihop sig lite lustigt i hundsängarna.


Detta foto bevisar det vi alla vet - Visa är alldeles för snäll! Och Melvin är en riktig mammagris...


Det är också tydligt att mina hundar är rasister - och lika tydligt vilka som anser sig vara högst stående, eller i varje fall liggande. ;)

Idag är det bak- och städdag, ska försöka få fram lite påskkänsla i huset utan att ta i för mycket. Jag blir allt mindre road av att pynta, det ska ju lika fort ner igen. Heminredning är inte riktigt min grej men lite får det ju bli. Tog halva nedre våningen igår och ska ta hallen och köket idag, väntar på att graderna ska halka upp några snäpp över nollan så att jag kan ta det värsta på fönstren också. Lika bra att göra det ordentligt när det ändå görs.

Till sist vill jag önska er alla en riktigt GLAD PÅSK! Vi svenskar äter massvis med ägg över påsken, jag hoppas att ni funderar lite över varifrån de äggen kommer. Så här eländig kan en höna se ut när hon räddats från ett hönseri med frigående höns:


Så välj ekologiska ägg, från hönor som kunnat gå ute. Här i Bälinge äter vi förstås ägg från egna, glada hönor!GLAD PÅSK!Sol ute, sol inne

...eller tja, sol ute i alla fall. Inne ser man då hur skitiga fönstren är efter vintern, inget är så avslöjande som vårsolen. Men jag kan leva med det ett tag till så länge solen skiner och termometern visar minus. Då kan hundarna och jag ta långa promenader på isen och skarsnön och det är alldeles, alldeles underbart. Skaren bär inte bara dem utan faktiskt också mig och vi kan ta oss fram nästan överallt utan att behöva ett endaste litet skoterspår. Bara att hoppas att det håller i sig över påsken.

Häromdagen ledsnade jag på lill-knorrens (ett av Morris många smeknamn) envetna tuggande på den hyfsat nyinköpta hundsängen på ben. Fram kom ättikspriten och det hade effekt, nu tuggas det inte mer. På ett tag i alla fall. Han har ett ruggigt tuggbehov, den lille gossen. Och jo, han får ben med de stjäls i ett obevakat ögonblick av en annan gosse med tuggbehov, som tuggar betydligt snabbare. Mitt tuggbenskonto lär stiga lavinartat.

Nu är biljetter bokade till både teater och musikal under vår lilla Londontripp! Vad det blir kan jag ju inte avslöja eftersom det ska vara en födelsedagspresent till världens bästa livskamrat. Rapport kommer...

Måste ta tag i lydnadsträningen på lite mer allvar nu, känner jag. Det duger inte att bara harva på med de moment som sitter. Kvar är rutan, ett moment jag innerligt avskyr. Tips på hur man får till rutan bra emottages tacksamt, vi står lite grann och stampar just nu. Funderar så smått på om även Visa ska få tävla lydnad i år, mest för att jag tror hon skulle uppskatta det. Hon är ruggigt pigg just nu och jagar Melvin frisk på isen (eller blir jagad). Lite tafflig i pälsen, lite skvalpig under magen men vem är inte det efter att ha haft tre valpkullar..? ;o)

Rapporter från det senaste valpgänget strömmar in och jag njuter av dem. Jag tror att man kan sammanfatta dem som ett ganska påhittigt och kreativt litet gäng. Ni ska veta att både rapporter och foton gläder mig oerhört. Jag ska bara klura ut hur jag får foton från mobilen och till datorn. Jag är väl en av de få i detta land som ännu inte har skaffat mig en så kallad smart telefon, delvis för att jag inte är tillräckligt smart för det (läs helt ointresserad av ny teknik).

Bilder på Idefix

I fredags tog vi lite nya bilder på husets ålderman, LP1 Gråsidingens Idefix, sju år och tre månader gammal. Fortfarande hjärtfrisk liksom samtliga sina fyra kullsyskon och inte ett grått strå i pälsen. Nästa år blir han veteran men det vet han inte om. :)

Nackdelen med soligt väder är att man måste kisa lite med ögonen.


Hade en mycket bättre ståbild men av någon outgrundlig anledning får jag inte ut den i bloggen. :( Teknikens under...

RSS 2.0