Vilken helg!!!

Den gångna helgen var det tävlingar på Luleå BK. Stina hade anmält sig och Maya till lydnadsklass 1 alla tre dagarna, med målet att ta ett LP1 och därmed också kunna håva in Cavaliersällskapets trippeldiplom som hon saknat en merit för. Maya tog ju en etta i lydnadsklass 1 redan 2010 (tror jag det var) men Stina tyckte inte att lydnadsträning var kul då. Nu är det annat, de har tränat som sjutton och i fredags kväll var det dags. Lite premiärnerver från båda håll kanske, Maya lade sig på ställandet och de kom hem med 145 poäng och ett andra pris. Nya tag på lördagsmorgonen, i gassande hetta hade de turen att dra spiken och gick ut först. Och som Maya gick! De landade på 182,5 poäng, tog ett första pris och vann dessutom hela klassen! Lite kul när minsta (och troligtvis äldsta) vovven vinner.
 
Mina duktiga flickor
 
Ganska fint helhetsomdöme fick de också:
 
 
På söndagen var det så dags igen. Nu fick Maya enligt säker källa ett litet lyckorus och for iväg för att ställa sig in hos såväl tävlingsledare som domare samt ta en koll på lådan med apportbockar. Poängen landade på 174, det blev ännu ett första pris och en fjärdeplats denna gång. Därmed är LP1 i hamn och de kan även ansöka om trippeldiplom. Hurra! Duktig matte, duktig hund och stolt morsa, så klart.
 
 
 
Igår skulle vi ha tränat rallylydnad för instruktör här i Bälinge. Åskan ville dock annorlunda så träningen är flyttad till ikväll. Men ikväll kör vi! Hoppas att fler än jag och Stina nu är taggade på hundträning, än är det mycket tid kvar av säsongen!
 
 
 
 
 

Valptitt och spårträning

I söndags åkt ejag till Marianne och Pekka för att hälsa på deras lilla Idefixdotter Olga från kennel Milljas. Vilken liten raring! Helt orädd verkade hon också, hon hälsade glatt på mig och for sedan runt och busade med de andra och badade som om hon bott där i hela sitt lilla drygt 10 veckor långa liv. En fantastisk mentalitet och söt som socker dessutom. En simtur tog hon också, jag som tycker att det är bra om labbevalparna törs simma i den åldern... Vad månde bliva?
 
 
 
 
Avslutade resan med en sväng till Skellefteå för att hämta hem två hönor, två värphybrider, dock inte från hönseri men i alla fall. De är ganska korkade, ganska fega men de värper ägg och förhoppningsvis hittar de sin plats i flocken. De utmanar i alla fall ingen men får säkert ett och annat tjuvnyp av isbarhönan Rut.
 
Igår hade vi spårträning. Bus och Selma fick gå små korta viltspår och visar ett tydligt intresse för klöven. Morris och Doris fick lite längre spår. Doris spårade med stor intensitet på slagigt spanielvis men det känns som om hon har fattat galoppen nu. Morris spårar också yvigt och lite slarvigt, nästa spår blir ett med godis i för att förhoppningsvis få honom lite mer spårnoga. Men jag har hopp om de fläckiga. Så var halvsystrarna Smilla, Visa och Zäta med. De gick personspår och tyckte att det var hur kul som helst att vara med, åldern till trots. Visas spår var runt en timme gammalt. Om man bortser från att hon lyckades vinda in Morris spår och tänkte byta upp sig så gjorde hon en strålande men alldeles för snabb insats. Det gick i ett huj, minst sagt! Alla apporter markerade hon också, det har hon verkligen fattat nu. Men farten... Nåväl, tanten hade kul och det är huvudsaken. Hon är så pigg och glad nu att man blir alldeles varm i hjärtat, hoppas det håller i länge än. Nästa spårträning blir nu på måndag den 21/7 kl 19, samling uppe i skogen. Hör av er, Huset Elliotar, om ni vill vara med! Gamla och unga, svarta eller fläckiga, alla är välkomna!
 
Har också skickat in en intresseanmälan till BPH för Doris. Hoppas nu att vi kommer med, jag är lite nyfiken på hur det går till. Det var ganska dyrt, 750 kr, så jag nöjde mig med en hund. Är sugen på att göra det med Morris också men tänkte utvärdera det hela med Doris först. Och så är det lite en ekonomisk fråga också. Stina och jag har också suttit med tävlingskalendern framför oss och kollat. Nu har vi gjort upp planer... Fast Stina ligger före mig, redan nästa helg ska hon tävla lydnad med Maya. :)
 
Fler kennelaktiviteter är också inplanerade. Den 28/7 tränar vi rallylydnad med instruktör, hör av er om ni är intresserade. Och den 2/8 hade jag tänkt försöka ha en familjedag för alla med hund från Huset Elliot då vi träffas och har det allmänt trevligt. Mer info om båda aktiviteterna i min Facebookgrupp.
 
 
 

Fantastiska små varelser!

Idefix valpar på kennel Milljas har flyttat till sina nya ägare. En liten tjej hamnar häruppe i norr hos en god vän och uppfödare, Stina och jag planerar ett besök så snart tiden medger. Ryktet säger att det är en cool och orädd liten fröken, vi ser verkligen fram emot att bekanta oss närmare med den lilla. Viss kidnappningsrisk föreligger... ;)
 
Iedfix uppfödare Lena har tagit en annan av tikarna, Milljas Dulcinea, kallad Pippi. Det är också en kavat liten dam med många goda egenskaper, inte minst jaktliga. Se bara länken nedan från hennes livs första släpspår på kanin, blott tio veckor gammal. Mycket hund i den näpna förpackningen!
 
https://www.youtube.com/watch?v=TzqSTvlssOk&feature=youtu.be
 
Annars gör vi inte så många knop i värmen. Jo, Doris är ständigt på g och tycker att livet är välan stillsamt. Igår fick hon både jogga och gå långpromenad men på kvällen markerade hon lätt på sitt ena framben igen så idag blir det en vilodag. Om det tycker hon inte.
 
Stina och Maya tränar lydnad, snart är det dags för tävling. Målet är två första pris till i klass ett för att kunna uppnå det hägrande trippeldiplomet som Cavaliersällskapet har. Jag hoppas innerligt att de ska lyckas! 
 
Själv har jag sökt dispens för att kunna ställa ut Visa trots att hon medicineras för sina sköldkörtelproblem. Det lät inte som någon omöjlighet så jag hoppas på positivt besked. Hon har blivit så himla pigg sedan vi tog bort knölarna, det är som en annan hund. Min pärla, må hon leva i hundrade år - minst!
 
Jag har ju försökt anordna måndagsträningar för uppfödingarna. Det har varit några tappra själar som kommit men nu har några av dem åkt på semester och inga nya har kommit till. Vi gör ett sista försök nu på måndag med spårträning, sedan lägger jag ner projektet och konstaterar att intresset för gemensam träning minst sagt är svalt. Lite synd, jag erbjuder gratis träning med genomgång mm, allt man behöver göra är att dyka upp. Till måndagens spårträning lägger jag spår, går igenom hur man lägger spår, vad man ska tänka på när man spårar mm. Det blir liksom serverat på silverfat. Hittills är en anmäld... Jag gissar därför att det blir sista gången och då blir det nog inga fler träningar i år. Det går inte att beställa en träning när det passar en själv, den tiden har jag inte, utan vill man få träning och hjälp gratis så får man komma på det som ordnas. 
 
Morris är ganska rejält tagen av värmen, han är inget fartvidunder i vanliga fall men nu tillbringar han dagen framför tvättmaskinen där det antagligen är svalt och vill helst göra så lite som möjligt. Det är inte utan att jag förstår honom... Jag vill inte gnälla men kan absolut tänka mig att sänka temperaturen några grader. ;)

Ibland är livet surt

Som för dottern just nu. Hennes lag tog sig till final i tävlingen för unga ekokockar och med det var de bland annat inbjudna till en rolig vecka på Gotland under Almedalsveckan. Vad händer? Jo, hon blir sjuk, får feber och är dyngförkyld och missar detta. Hoppet är då att kurera sig till Vansbrosimningen för tjejer nu på söndag. Men nej, inte heller det går att genomföra och med det ryker hela Tjejklassikern, där Tjejvasan och Tjejvättern redan är avverkade. Behöver jag säga att livet inte är på topp för henne just nu och att det faktiskt gör lite ont i mammahjärtat?
 
Igår hade vi Doris brorsa Sigge från Gällivare här på besök. Jag har inte sett gossen live sedan han flyttade så det var himla kul att få se honom igen. Och så snygg han hade blivit! Fin storlek också, aningen större än Idefix kanske men klart mindre än Morris. En riktig karamell! Jag är barnsligt glad över Mayas valpar, dels för att de ser trevliga ut men kanske allra mest för att de är verkligt sunda och trevliga (och hittills friska) individer. Nedan några bilder på Sigge.
 
Ett jättegott huvud och uttryck.
 
Fin storlek.
 
Här ser han lite svanhalsad ut men jag tycker att hans fina skallform syns så tydligt här, en lång och flat skalle med tydlig bakkant, precis som jag vill att en hundskalle ska se ut på båda mina raser.
 
Lilla Doris är framhalt och får just nu tillbringa sin dag i tvättstugan för att inte springa omkring och härja. Hon haltar bara ibland och ömmar inget men nu försöker jag vila henne i några dagar i hopp om att det ska gå till sig. Men inte är det enkelt att hålla henne stilla...
 
I helgen ska jag jobba som ringsekreterare både lördag och söndag. Imorgon åt dvärghundsklubben här i Luleå, då är det nationell utställning och jag ska skriva för en kroatisk domare. På söndag är det SKK:s utställning i Piteå som gäller, då för domare Joakim Olsson. Dvärghundar även då, det ska bli skönt med raser som inte har några konstigheter för att få cert etc. Det var ett tag sedan jag jobbade på internationell så jag känner mig lite ringrostig. Wish me luck!
 
 
 
 
 

RSS 2.0