Gentest och valpplaner

Jag har börjat fundera så smått på nästa års valpkull. Fastnade för en hane men han är bärare av hnpk (skrovelnos) så jag var tvungen att testa Ila. Dess bättre är hon fri, så nu kör vi. Den tilltänkte gossen har en massa titlar, han är svensk, finsk och jag tror även lettisk utställningschampion, har diplom i startklass lydnad, diplom i rallylydnadens tre första klasser, 1 ökl viltspår, 1 nkl jakt och genomfört bph. Jag tror att det var allt. Jo, också A på höfterna och 0 på armbågarna samt ögonlyst ua, förstås. Lab Vision's Man In The Moon heter han.
 
 
Beräknad parning i mars-maj, beroende på när löpet infaller. Håll tummarna för att allt klaffar nu!

Jaktprov!

Förra helgen startade vi jaktprov, Ila och jag. Premiär för Ila, 9 år sedan sist för mig, då med hennes mormor. Inte hade vi tränat mycket, årets träningar ryms nog på handens fem fingrar. Vi hade missat att träna med kråka och vi hade inte tränat med vare sig mosse eller näckrosor i vatten. Och det var där vi brast, inte helt spontan på kråka och lite trassel med en vattenmarkering. Men fin stadga, fina avlämningar och ett stabilt fortgående, likaså lyhörd och samarbetsvillig. Det tar vi med oss till nästa år.
 
 
Målet med säsongen var egentligen appellklass spår. Så som mina ben och min rygg är, insåg jag att det skulle vara omöjligt. Därav den hastiga omställningen. Nu hade jag hoppats kunna avsluta säsongen med ett working test men lägger det på is. Vi siktar mot nästa år istället.
 
 
 
 

RSS 2.0