Tiden går fort...

...när man har roligt. Det i kombination med att jag garanterat  är Sveriges sämsta bloggare gör väl att uppdateringarna här lyser med sin frånvaro. 
 
Valparna blir 8 veckor på tisdag. De två första flyttar redan samma dag, en tredje dagen därpå. Besiktning imorgon, jag är lite pirrig. Det här hittills alltid gått bra men den här gången är ju inget sig likt. Fast nä, så får jag inte tänka. Det går bra.  De är ett härligt, fartfyllt och framåt gäng.
 
Den här gången har jag testat märkhalsband. Jag blev så less på allt nagellackande. Vi kan väl säga att det är tur att de har egna små kännetecken också. Halsbanden snäpper upp när man drar i dem - och dras gör det. Några färger är också ganska snarlika, blir det fler valpkullar så ska jag köpa två olika uppsättningar och blanda lite. Som helhet är jag väldigt nöjd, det är lättare att observera individen.
 
För många år sedan läste jag en intressant artikel om valpars utveckling, hur miljöträningen börjar redan vid 5 veckor och hur viktiga intrycken är. Det, i kombination med att min första hund var uppväxt i ett hundhus och rädd för det mesta, har varit lite av en ledstjärna för mig i min uppfödning. Jag vet att många fnyser åt det och menar att det är valpköparens jobb. Jag menar att det lägger en bra grund och underlättar flytten. Således är valparna mycket hanterade. De har åkt bil. De har gått på 8 olika underlag, inklusive galler och tunnlar, de har lekt med leksaker av olika material. De har träffat olika människor, om än inte lika många som annars. De har träffat på olika ljud -dammsugare, tappad nyckelknippa (går för övrigt att apportera), diskmaskin mm. Idag har de fått träffa ett litet barn och varit i skogen. Alla intryck tröttar så klart men berikar också deras erfarenhetsbank. Det hjälper mig också att se hurudana individerna är. Det här gänget är alldeles väldigt orädda, nyfikna och framåt. Jag älskar det hos valpar.
 
Nu är mitt jobb snart slut och valpköparna får ta över. Nu börjar den, i mitt tycke, roligaste tiden. Jag hoppas att ni alla kommer att njuta av valptiden och få många härliga år, och några gråa hår, tillsammans med Huset Elliots monster.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0