Bilåkning och stadspromenad

Idag har den lille åkt bil och gått på sta'n igen. Det har ju gått hyfsat de sista gångerna vi har åkt, inget kräkande, men vi behöver mängdträning. Så först skjutsade vi hem sonens flickvän. Morris fick åka där bak i halv hundbur och ha Melvin med sig som moraliskt stöd, Melvin älskar att åka bil och skulle kunna göra det hela dagarna. Sedan åkte vi till återvinningen och kastade ett par säckar skräp. Så in på sta'n där det var dags att ta en promenad med gossarna. Morris var låg i ungefär 20 sekunder, sedan åkte svansen i vädret. Men han var vansinnigt stressad och småpep hela rundan. Cyklister och löv skulle jagas, saker skulle luktas på, folk skulle hälsas på osv osv. Den svarte förvandlades till herr Pissnisse och skulle markera revir lite varstans, men efter ett utvecklingssamtal med matten blev det bättre. Nåväl. Tillbaka till bilen så stretade ju Melvin på och ville in - och den lille hakade på, till min förtjusning! Så åkte vi och lämnade in ett paket och därefter åkte vi hem. Väl hemma så spydde den lille vid bron... :( Inte dags att ropa hurra än, med andra ord. Men på't igen, nästa vecka tror jag att jag ska åka in och promenera med alla tre mina hundar. Inte alla fem hundarna dock, det överlever jag inte.

Har varit med dottern i Sunderbyn idag också för provtagning och läkarbesök. Nytt läkarbeösk i nästa vecka, läget är inte helt bra just nu men förhoppningsvis ska det bli bättre. Tror att ett sommarlov skulle sitta fint.

I eftermiddag har det regnat och varit allmänt trist. Det är verkligen en otroligt charmlös tid häruppe så här år. Nästan så att man skulle skaffa sig en vårstuga söderöver. ;o) Nåväl, hundarna är inte gjorda av socker utan måste ut och än tar man sig fram i skogen. Fascineras av de fläckiga, minns att min första cavalier var spårlöst försvunnen var gång man tog i kopplet och det regnade ute. Han kunde knipa i timmar om det behövdes och under hela sin drygt tioåriga levnad tog han aldrig ett bad frivilligt. Men våra fläckiga promenerar glatt och obekymrat på även i busväder. De trefärgade går runt vattenpölarna, det ska erkännas (det gör även Visa faktiskt medan Melvin gärna springer igenom dem, det plaskar lite mer då), medan Idefix inte funderar många sekunder på var han sätter tassarna. Den hunden är verkligen vattentät! Han är ju faktiskt en nöjesbadare också som kan ge sig i och simma för att han tycker om det. Morris föredrar än så länge att duscha i badkaret men det gör han gärna och till skillnad från de andra båda så tycker han inte att man behöver torka sig särskilt noga efteråt, faktiskt inte ens om öronen. Mattes lill-hjärta!

Apropå Morris så lyfter han mer och mer på benet och skvätter lite i tid och otid under promenaderna. Men visste ni hur svårt det är??? Inte sällan pinkar gossen på sitt eget ben...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0