Labradorernas julbad

Åtta glada labbar och en liten fläckis (Morris) samlades på Älvdalens hundhälsa idag för att pröva på detta med att simma i bassäng. Och vilken höjdare det blev! Visserligen tyckte nog de flesta att rampen var lite läskig att gå på och visserligen var en och annan tveksam till detta med att simma i en bassäng med en kant runtom som man inte tog sig över fastän man försökte. Men jag tror nog att de alla var ganska nöjda med sin stund i vattnet.
Abbe, en 11-årig yngling (H. E Tur-Ture).
 
Hans kullbror Buster, SEVCh H. E TinTin.
 
Buster igen. Svårt att tro att de här spänstiga gossarna fyller elva om bara några dagar.
 
Jazza, (H. E Mynta Myradotter) fyller tio i april.
 
Brunbjörnen Zigge (H. E Dumle) i baljan. Zigge fyller nio i vår.
 
Varför i hela friden ska hon hålla mig så här, undrar en fundersam Zigge.
 
Tassa (SEVCh H. E Tau) och Ragnhild testar vibrationsplattan.
 
Dagens plask stod lilla Vira (H. E Vira) för. Tur för matte att det fanns regnrockar att ta på sig, och att hon kom ihåg att göra det. Det fanns det andra som missade...
 
Vira gillade verkligen att simma.
 
Dino (H. E Kasino) var också en simmarkung och tog sig an uppgiften med stor entusiasm.
 
Visa fick inte vara med på bild men njöt verkligen - av att träffa alla kompisarna, av att få bada och av att få ligga på vibrationsplattan efteråt. Matte lyckades med konststycket att bli totalt genomblöt, upptill eftersom det skvätte en del och nertill eftersom liten Morris med blöta tassar ideligen hoppade upp på mig. Det var det där med regnrocken... Morris slapp för övrigt simma (den här gången i alla fall) och var nog ganska nöjd med det. Han visade alla vilken baggis det var att knalla upp och ner för rampen, något som inte alla labbar fattade.
 
Tack till alla er som kom och var med och tack till Paula för att vi fick komma. Det var en kul erfarenhet som absolut gav mersmak, kanske slår vi till på ett simkort efter jul. Och kanske kan vi göra detta med julbad till en liten tradition?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0