Inga valpar :(

Jag hade rätt i mina farhågor, det var tomt i Visas mage! Fläsk och luft, inget annat! Just nu är jag trots allt ganska tacksam över det, tanken på att kanske behöva snitta ut en (död) valp skrämde mig en hel del. Det skulle innebära slutet på hennes avelskarriär och kanske början till slutet på min uppfödargärning. Riktigt färdig känner jag mig inte än, även om det ibland känns tungt att hitta friska, sunda hundar av den typ som jag vill ha. Nu får vi istället blicka framåt och göra om alltihop till nästa löp! Då med lite mer struktur över det hela, nu blev det ju lite av en chansning och förmodligen kom jag en dag för sent.

Visa själv litar inte på röntgenbilden utan har en vag aning om att hon nog ska valpa. Hela dagen igår låg hon runt 37,5 i temp. Nu har jag monterat ner valplådan medan hon sorgset har iakttagit hur den försvunnit. Medan jag bar bort en sektion, klev hon in och lade sig i det som var kvar. Lill-skruttan! Nu väntas "svält" och mer motion som förhoppningsvis ska få den lilla damen på bättre tankar.

Melvin är sitt vanliga jag. Ibland undrar jag hur mycket energi det ryms i den hunden... Han har inga mellanlägen, antingen är det full fart framåt eller så går man kloss an bredvid matte. Det här att lufsa lite lagom, det ligger inte för honom. Nyfiken till tusen är han också, han har varit mig i hasorna hela tiden medan valplådan skruvats isär. Och medan jag bar ut sektionerna, passade han på att plocka ut delarna till husses skruvnyckelsats (eller vad det nu kallas) ur lådan. Ibland är det tur att inte husse är hemma och ser vad som händer här på dagarna... Nåväl, jag har hittat alla delar och förhoppningsvis pillrat ner dem på rätt ställen igen så att hussen inget märker. ;o)

Vi har snöyra här idag. Hundarna tycker att det är lattjo, matte och kisse är inte lika roade. Hönsen är inte roade alls, inte ens groddar kunde locka ut dem. Fick ge tuppen en ny omgång idag men det verkade inte bita lika bra som förra gången då han faktiskt sprang undan och lät sig jagas. Jag misstänker starkt att vi snart är en tupp kort... Han är stor också, den rackaren, så det känns inte helt lockande att gå i klinch med honom. Frågan är bara var vi gör av honom. Coq au vin, säger hussen. Men man kan ju inte äta djur med namn!

Idefix väntar nytt dambesök framöver. Vet inte om han hörde talas om det igår, han fick plötsligt för sig att ragga lite på katten. Nu föll ju inte kisse för hans charm, så han kom raskt på andra tankar. Ibland undrar man hur de tänker, OM de tänker...

Kommentarer
Postat av: Irene Sørsvann

Nei så trist at Visa også gikk tom :( Nå ble jeg veldig overrasket, for det hadde jeg så absolutt ikke ventet...

2010-11-10 @ 22:40:48
URL: http://hundeliv.dinstudio.no/news_1.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0