Fler glada nyheter!

Nu har resultaten kommit för skanningen av både vår Idefix och Mayas pappa Mattis. Och båda är SM 1a, det som förr kallades för A. Kliniken ringde nyss upp mig och berättade att detta var det bästa resultat de hittills hade skannat där, dessutom de äldsta hundar de hittills hade skannat. Det känns fantastiskt kul, inte minst med tanke på de små knytten som nu ligger i valplådan. All respekt till Lena, kennel Gråsidingens, som fött upp våra cavalierer, och till Anja, kennel Apricot, som fött upp deras föräldrar, far- och morföräldrar mm. Ett fantastiskt avelsarbete skördar fantastiska resultat och jag är så tacksam över att äga både Idefix och Maya. Nu önskar jag att vår lille gosse kan hinna sprida sina friska gener lite till innan han faller för åldersstrecket. Inte för att han själv funderar på någon ålder, han håller igång ungefär som förr. Hans dagliga simturer i älven gör att hans päls nu är alldeles burrig och han liknar nästan en pudelkorsning. Kanske inget som brudarna faller för men så blir det när man har mycket päls på kroppen.
 
Valparna går nu under beteckningen ogräsen, de växer nämligen som just ogräs. De två stora killarna har ökat över 100 gram i vikt redan, de andra två strax under så uppenbarligen finns det gott om mat. Jag håller noga koll på vågen och också på att Maya kissar ordentligt. Vi hade 31 grader varmt på framsidan igår så det är otroligt varmt, det gäller att få i henne vätska. Det är något sjukt över att det är varmare i Nottbotten än på Mallorca. I maj!!!
 
För att försöka göra det svalare bytte jag också ut valplådan igår. Nu bor de i en uppblåsbar barnpool med ett lakan över. Dels blir det mer plats och sedan gör förhoppningsvis lakanet att det blir lite svalare. Det blir också mjukt och gosigt, Maya verkar nöjd med arrangemanget och har hittills inte visat något mer intresse för en ev. flytt till tygburen i Stinas rum. Det är jag tacksam för.
 
Måste så klart bjuda på en bild från idag också. Det syns att det är varmt, de behöver inte ligga i en hög för att hålla värmen.
 

Kommentarer
Postat av: Lena G

Grattis både till dina "ogräs" och till strålande hälsobesked! Känns som en bra början för de små liven. Kvickroten här hemma växer och frodas han också och vi hoppas på det bästa den här gången:-)

2013-05-31 @ 11:41:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0