Trefärgad kille söker...

Idefix valpar på kennel Mixangels är helt bedårande. Nu har de hunnit bli drygt fyra veckor och de är som små karameller. Tiken blir kvar hos uppfödaren men ingen lämplig köpare har dykt upp till hanvalpen. Funderar du på att skaffa cavalier så kan jag varmt rekommendera både Helena som uppfödare och den här lille gossen i synnerhet. Hade jag inte nog med gossar i huset redan så hade jag tagit honom själv, han är så himla fin.
 
Hanen till vänster, tiken till höger.
 
Hanvalpen, Mixangels Ímar, 4 veckor.
 
Pappa till valparna är vår egen gosse LPI Gråsidingens Idefix, med Ck på utställning och lydnadsprovsdiplom i lydnadsklass I. Han är nu drygt sju år och fortfarande hjärtfrisk, faktiskt något av det friskaste jag har träffat på i hundväg. De gånger vi varit hos veterinär har han råkat ut för något när han far fram, som när han nu senast lyckades få in ett grässtrå i näsan. Han är kärnfrisk, otroligt smart och arbetsvillig. Dessutom en riktig simmarkung. Han har långlivade, hjärtfriska och sunda föräldrar bakom sig, hans pappa var hjärtfrisk vid 10 år och levde tills han var drygt 13 år gammal (hans farmor blev 15 1/2 och var då fortfarande hjärtfrisk). Hans mamma lever än, är på sitt trettonde år och var hjärtfrisk vid sju års ålder.
 
Mamma till valparna heter Tillpix Twinkle Little Star, en otroligt söt trefärgad tik som har cert på utställning. Hon har ett fantastiskt behagligt temperament, är orädd och balanserad. Hon är efter Cavaliertorpets Hank och Tillpix Easter Kiss, båda hjärtfriska efter fyra års ålder och med gamla, friska linjer bakom sig, både farmor och morfar var exempelvis fortfarande hjärtfriska efter tio år.
 
Idefix har så här långt lämnat väldigt friska valpar med en trevlig exteriör. Två av dem är utställda med CK, av de som kollat knän och ögon har alla varit ua. De har blivit fartiga och framåt med både energi och uppfinningsrikedom, precis som jag vill att en cavalier ska vara. Riktigt roliga små krabater! 
 
Du som tycker att detta låter intressant kan ta kontakt med Helena på kennel Mixangels för mer information. Det skulle vara så otroligt roligt om någon med intresse för utställning ville ha gossen. Vill man sedan jobba med honom är det förstås ett plus, jag ställer gärna upp med tips och råd. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0