Ny-heter

Hann ju inte mer än skriva gårdagens blogginlägg förrän jag fick besked om att Nysan (H. E Ny) gjort ett jättefint MH med en 1:a på skottet. Full fart på lilla bytet, full fart ut till avståndsleken och inga kvarstående rädslor. Härligt!

Den här veckan ska två syskon röntgas, jag hoppas innerligt att de ska fortsätta på den inslagna vägen, dvs med fria höfter och armbågar. Håller tummarna så att de vitnar!

Har anmält Melvin till lydnadsprov så nu tränar vi varenda dag. Han behöver det, han är en otroligt speedad gosse som fungerar bäst om han får jobba och koncentrera sig lite var dag. Annars får vi så lätt överslag så mattes synder får hon betala. Igår gick allt åt pipsvängen - stannade före kommando på inkallningen (trots att det var evigheter sedan vi gjorde en inkallning och då bara körde raka sådana), dålig ingång på apporteringen, framåtstuds på sättandet vid fjärret och inget läggande utan ett sättande under gång. Suck... Nåväl, nya tag idag och när det inte regnade och var blött ute, kunde liten kille slänga sig i backen under gång igen. Härligt! Bara raka inkallningar, det gick bättre idag. Körde rutan och det går riktigt fint att få ut honom (gäller bara att han inte sticker då jag riktar in) men ordet Stå verkar borta, nu är det Sitt så det tränar vi på parallellt, ställande i alla möjliga lägen. På apporteringen tränar vi ingångar, jag får nog synda för jakten där han lämnar av framför mig så han tycker att han kan göra det här också. Sedan gjorde han världens slamsigaste upptag, kastade den i munnen och bytte grepp och höll på, men då blev matte faktiskt förb... så det lade han av med. Ibland måste man ha en liten tumme i ögat på den gossen!

I morgon ska jag möta Ragnhild och Tassa ute på klubben, på programmet står bl.a. platsliggning och hopp över hinder, eftersom mitt eget hinder ännu är översnöat. Ska försöka hinna träna dubbla pass i morgon, lite rutan på kvällen också, raka inkallningar med fart och så ingångar på apporteringen. Nu ligger vi i! Måste ju jobba mellan varven också, det gäller att vara effektiv.

Uttrycket "gå på promenad" har fått en ny innebörd i huset sedan helgen. Med Visa är det just det man gör - GÅR på promenad! Men nu när det är blött i skogen blir det mer promenader på vägarna och där kan jag hålla ett så pass tempo att fröken måste trava. Då måste hon lufsa på lite mer för att hänga med. Jag har börjat ge henne lite fil till lunch också, hon har helt enkelt börja säga till om att hon faktiskt vill ha lunch och då måste hon ju få det. Mammas hjärta! Roligt är att intresselistan för valp nu nog är i det närmaste fulltecknad, åtminstone om man ska döma efter tidigare kullstorlekar. Bra fördelning på önskemålen hane och tik är det också. Bara det nu blir valpar, men jag börjar alltmer känna att det nog kan vara något på gång.

Idefix väntar dambesök vilken dag som helst, en riktig liten snygging är det som ska komma. Hoppas, hoppas att de "får till det" och hoppas, hoppas att det ger resultat! Vi är sugna på att kika på lite cavaliervalpar framöver också,.

Fem kycklingar har kläckts idag, lite sämre utdelning än vad jag hade hoppats på men antagligen blev äggen som kom med posten för kalla (de skickades för tidigt). Nåväl, två till verkar vara på G, då har vi fyra hedemorakycklingar för eget bruk och av dem ska väl ändå någon vara en höna! De tre små islandskycklingarna ska flytta till Jokkmokk, hoppas att det finns hönor bland dem också. Otroligt kul detta att kläcka fram små kycklingar!


En nästan nykläckt liten hedemorakyckling.

Cavaliererna har ju hört pipandet från kläckaren och hann också se att det fanns små fåglar inuti. Så i eftermiddag hörde jag konstiga ljud och kunde först inte fatta vad det var men så insåg jag - ljudet av klor mot plast! Liten fläckig kille tog helt enkelt saken i egna tassar och försökte få upp locket till kläckaren! Man kan inte lita på de där små ett endaste dugg, de är både påhittiga och snabba. Så nu får dörren till kycklingarna vara stängd när ingen är i närheten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0