Punktlig

Som en liten klocka är hon, Doris. Man ska bajsa kl 1-2 om natten. Varje natt. Det spelar ingen roll vilka desperata försök matte än tar till, som att ge kvällsmaten lite tidigare, ta en promenad på kvällen, ta ut henne det sista hon gör innan hon går och lägger sig (vid 23) osv. Man SKA bajsa frampå småtimmarna när natten är som mörkast och matte som tröttast. Det är rart med valp...
 
Rart är det också med brunvita gammelgossar som kan öppna fodertunnor. Stina har argt sagt åt mig att stänga locket ordentligt efter att Idefix har tagit sig ett skrovmål. Häromdagen stod jag och tryckte till locket runt om, noga, bara för att sedan få den sedvanliga uppmaningen att stänga locket ordentligt. Nu vet vi, han kan uppenbarligen få upp locket trots att jag tryckt fast det. Så nu står det en tyngd uppe på varje lock. Ibland är det jobbigt med smarta hundar.
 
Glömde ju en till rolig nyhet från helgen. Idefix-dottern Blanquita, Blanca kallad, vann hoppklass 1 med pinne på lördagen. De är jätteduktiga, hon och hennes matte, det ska bli kul att se vad de får till framöver.
 
Igår var vi och tränade rallylydnad. Doris var med, hussarna var på annan träning och jag ville inte ha henne ensam hemma med de stora. Morris var överspeedad, vet inte om det berodde på att Doris var med eller om det var för att han nu blivit coolare och mer miljöstark. Men det var en ganska ljudlig, ganska gasad gosse som var med. Lite för mycket om man ska vara ärlig. Nåväl, kul samtidigt att han numera älskar att åka bil och att komma på nya ställen, vi har nog hämtat ikapp det vi förlorade under åksjuketiden. Nu i helgen ska han följa med till Kalix och tävla agility med Stina så får vi se hur det går där. Det är inte omöjligt, det visade han i söndags. Gullegossen!
 
Stina vann tre småpåsar högenergifoder i helgen. Det passade bra eftersom jag tycker att Melvin är lite tunn i hullet. Så nu får han 1 dl av det ovanpå sitt vanliga foder till varje mål så får vi se om det gör skillnad. Det är lite lustigt, den kastrerade äter energifoder och är tunn medan hon som äter lightfoder är som en julgris.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0