Händelserik helg

I helgen har det varit agilitytävlingar i Boden. Det blev Mayas andra tävling efter mammaledigheten. Nu är den lilla damen sannerligen på g, vilken helg de har haft! Pallplats i tre lopp av fyra är inte så illa. Nollat hopplopp på lördagen, blott 26 hundradelar från den så hett eftertraktade uppflyttningspinnen (få startande i klass 2 small gjorde att det bara blev en pinne). Noll hinderfel i agilityloppet men ett litet tidsfel i agilityloppet gav en tredje plats, här delades det ut två pinnar men bara en hund var nollad (tidsfel även på tvåan, många diskningar). På söndagen smällde de till med nollat lopp i agilityklassen och den här gången blev det en uppflyttningspinne, deras första i klass 2. Sedan en snöplig vägran i hopploppet vilket gav en femte plats. Men Stina är nog mer än nöjd med helgen och förhoppningarna steg inför nästa helg i Kalix. Hoppas, hoppas att det fortsätter gå så här bra, det skulle vara så kul för dem om de tog sig upp i klass 3.
 
Nedan några fartfyllda bilder från helgens tävlingar tagna av klubbkompisen Cecilia Nilsson.
 
 
 
 
Även lille Morris fick vara med i helgen, tävlingsdebut alla kategorier för hans del. Bara hoppklass än dock, han är inte helt säker på alla balanshinder än. Han var lycklig över att vara med på en plats där det hände så mycket, klarade mätningen galant men när det blev hans tur att gå ut på banan på lördagen så blev det STORT. Han tog några hinder, tappade fokus och kollade publiken och sprang förbi några, kom tillbaka och tog några igen innan det blev dags att åter kolla omgivningarna. Det blev med andra ord en diskning. Tilläggas bör kanske att killen inte varit med på en enda gemensam träning i agility så steget var ganska stort för honom. Men redan på söndagen hade han bättre grepp om läget. En vägran och 5 komma nånting i tidsfel (bland annat hade han varit ganska långsam i säcken) räckte ändå till en femte plats bland 24 startande. Nu blir det gemensam träning på onsdag och tävlingar i Kalix igen till helgen. Mattes prins är en underbar kille, så lojal, följsam och bussig.
 
Festligt med Morris är dock hans tveksamhet till allt nytt. Det inbegriper bokstavligen ALLT, inklusive mat. Stina brukar köra med korv som belöning på tävling men se, det föll inte killen alls i smaken. Frolic ska man ha, sa han. Så det fick bli Frolic då. Om Morris fick bestämma så skulle allt följa samma mönster, alltid. 
 
Visa fortsätter att vara tjock. Hon lurar likt gammelgäddan i vassen och roffar snabbt åt sig det hon kan i obevakade ögonblick. Nu har vi precis bytt lightfoder igen så får vi se om detta ger något resultat på tantens midjeomfång. Stina vann i alla fall tre små påsar (2 kg styck) högenergifoder i helgen så det ger jag lite av till Melvin, som trots kastrering är på den tunna sidan istället. Så märkligt det kan vara!
 
Skulle också vilja skriva att vi har gjort framsteg med rumsrenheten, Doris och jag. Men varje gång jag tänker tanken så kommer ett bakslag så jag skriver inget... ;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0