Har visst hopp

Nu har vi kört på Rimadyl sedan i fredags och jag tycker faktiskt att han både dricker och kissar mindre. Inte normalt men mindre. Hoppas det, vaskade köksgolvet igår och insåg att jodå, han läcker även nattetid. Mindre fina fläckar under hundsängen... :( I längden kan vi förstås inte ha det så här, tänk själv vilken mardröm att ständigt vara kissnödig. Men nu testar vi medicinen och så testar matte fritt lite annat. I helgen har vi gått en riktigt lång sväng på runt en mil varje dag istället för flera smårundor, för att se om det får honom att dricka mindre. Idag blir det dock inte så då matten ska på hälsokontroll och det styckar dagen lite. 
 
En annan fundering jag har är om det är armbågen som spökar. Jag tycker att han har tappat muskler där bak och att han går lite stelare, i alla fall innan medicinen. Frågan är ju då om han har ont och därför stressdricker. Tror väl inte riktigt på det men... I så fall ska ju det också bli bättre av Rimadylen. Nåja, vi får se. Ju mer jag funderar, desto mer tycker jag att allt pekar på binjurarna men vi hoppas att det inte är det och jobbar på med alternativen. 
 
Kollade upp försäkringsskyddet för detta med medicin. Det ingår inte i min grundförsäkring och det hade jag nog på känn redan innan. Om man tecknar en specialförsäkring, får man ersättning med max 3000 kr per år för medicin. Ha! Melvins eventuella medicinering skulle gå på 12000 kr per år! Skulle han mot förmodan behöva stå på Rimadyl, skulle det uppgå till 6000 kr per år. Halva beloppet känns som en piss i havet i jämförelse. När jag får tid ska jag kolla belopp och självrisk på en sådan försäkring, är det ens värt pengarna???
 
Underbart väder i helgen och sköna långpromenader med hundarna till fågelsång och porlande diken. Idag regn och gråväder. Men - våren är här och vi njuter! Snart kan jag nog ge mig ut och lägga lite spår till lillkillen, det ser jag fram emot.

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofi

Vill tipsa om att det finns betydligt billigare alternativ till Rimadyl. Canidryl och Norocarp har också karprofen som aktiv beståndsel, men till ett helt annat pris. Be veterinären skriva ut det nästa gång.

Svar: Det tipset tackar vi för! Fasen också, att inte veterinärerna kan ha bättre koll! Eller läkarna, för den delen, vi har fått mediciner utskrivna som inte ingår i högkostnadsskyddet när det finns alternativ som gör det. Denna j-a avreglering, kan inte se mycket positivt som ramlat ut av den. I alla fall inte ur mitt djurägarperspektiv, numera har ingen någon som helst koll på vad som finns, vad det kostar eller framför allt var det finns. Det var banne mig bättre förr...
Marie

2013-04-29 @ 13:27:04
Postat av: Lena G

Så ledsamt att läsa om Melvin. Jag håller alla tummar och tår för att det ska bli bättre. Jobbigt när de fyrbenta små liven inte mår bra...

Svar: Tycker peppar, peppar att killen är bättre ändå, han är i alla fall gladare och jag fyller inte vattenskålen tre gånger om dagen längre. Så jag har lite hopp. Hoppas att det går åt rätt håll för din lille kille också.
Marie

2013-04-29 @ 19:12:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0