Som en gummiboll

Oj, så pigg Visan är nu! Tyckte att hon var pigg innan men helt klart måste medicinen ha en verkan för det är jättestor skillnad på henne. Nu kommer hon skuttande som en liten gummiboll tillbaks till mig bara jag andas hennes namn, eller bara för att komma och få en klapp och visa vilken mattedyrkare hon är, eller bara för att kolla om det är OK att hon jagar efter sonen en stund, eller bara för att. Underbara lilla hund! Men så jobbigt det faktiskt är med labbarna som är så urusla på att visa att något är galet. Livet är ju rätt OK i deras värld ändå, de har inte så mycket tid att känna efter.
 
Antibiotikakuren hon äter nu är ju något i hästväg och det märks när vi är inne. Hon sover mycket och hårt. Eftersom matten lyckats dra på sig en förkylning modell klassisk (en sådan där när näsan är som en öppen kran och det bara killar hela tiden) så blir rundorna inte så jättelånga, det passar oss båda bäst just nu. De båda grabbarna tar igen det på slutet av promenaderna när de får jaga varandra hej vilt på ängen bakom huset. Vissa språkförbistringar uppstår dock. Morris älskar att reta Melvin för att få igång jakten och Melvin är ju inte sen att haka på. Oftast gör Morris en massa tvära kast och svängar så att Melvin blir bortfintad. Men ibland blir han lite stressad och springer rakt fram likt en liten skrämd hare. Då gör Melvin på labbars vis, dvs när han är ikapp så vill han nypa tag och dra ikull. Han nyper så försiktigt men det hjälps inte, Morris tycker att det är superäckligt och skriker likt en stucken gris. Han har ju inte heller samma tjocka hud i överskott som labbarna har så säkert känns det lite. Men samtidigt är det uppenbarligen kul att reta den store polaren så då får man lite skylla sig själv. 
 
Här hemma pågår nu Den Stora Home Makovern! Köket går sakta framåt, Vickes rum likaså. Idag skulle den nya soffan komma, problemet var vad vi skulle göra med den gamla gigantsoffan. Jag ringde Myrorna men de var tämligen ointresserade, nästan irriterande loja faktiskt. Satte in en annons på Lokus på lördagen, inget hände. Ny annons på Blocket på söndagen och pang! Tre timmar låg den ute, jag tror att vi hade över tio telefonsamtal och lika många mail. Man var beredd att åka från Finland för att köpa vår soffa för begärda femhundra bagis. Då inser man att man satt ett för lågt pris... Nåväl, vi hade tänkt köra den till återvinningen, nu slapp vi det och istället får någon annan väldigt mycket soffa för sina 500 kr, närmare bestämt över 3 m plus divan... Och idag kom den nya soffan som är lite mindre och gör att det liksom blir mer rum kvar. Hittills är vi jättenöjda, fast varje inköp väcker också frågan om ett nytt. Fåtölj med fotpall vore kanske inte så dumt..?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0