Mångsysslare

Inser att jag har många strängar på min lyra, inte bara översättandet. Jag är hundrastare och allmän alltiallo där, chef för flocken kan man kanske säga men i chefsrollen ingår lite av varje. Jag är hönsens mattant, tuppen ropar på mig så fort han hör min röst därute. De har ingen botten, de där djuren! Fast jag märker ju att det går mindre hönsmat desto mer godsaker de serveras. Förhoppningen är att de ska betala tillbaka i ägg, ett tag sprutade de ur sig ägg men nu är det lite stillsammare. Otacksamma rackare! ;o)

Jag är också kisses lakej. Nyss ville han ut, snart kommer han att ropa på mig och vilja in. Då förväntas jag knata nerför trapporna och släppa in honom. Om natten vill han sova varmt och mjukt, gärna på mitt täcke och i min armhåla. Han kan också vilja kela och då är det naturligtvis till lakejen han vänder sig. Jag ser det som att jag måste vara omåttligt populär.

Idag har vi snöstorm i Bälinge, eller i alla fall snö och blåst i en otrevlig kombination (storm var nog att ta i, vid närmare eftertanke, men det lät bra). Jag provade Tutans gamla täcke på Visa, i hopp om att passformen skulle vara bättre än fleececylindern (sämre passform än den kan å andra sidan inte finnas). Och jo, den satt bättre över ryggen men gick inte att knäppa runt magen. Det var för mycket valpmage och dinglande tuttar i vägen! Så det slutade med cylindern i alla fall, till Visas stora sorg. Ute i skogen fick vi tidvis pulsa oss fram men det gick bra, Visa är klok och går sist. Den svarte gossen är lätt frustrerad, han vill ha igång bus. De två trefärgade jagar varandra hela tiden, eller rättare - Morris jagar mamma Maya hela tiden. Jag fattar inte hur han orkar! Idefix fick springa lös lite och hans uppgift (självpåtagen) är att leka polis och skapa ordning i ledet. Det gör Melvin alldeles uppspelt så plötsligt var det tre hundar som for runt som yra hönor och den lille brunvite som ilsket skällande sprang emellan. Vilken cirkus!

Allra helst vill ju Melvin att Visa ska leka med honom. Han försöker på alla sätt visa hur kul han har det, han springer i åttor, han gräver djupa gropar i snön efter just Den isklumpen som han sedan kastar iväg och fångar. Men morsan låter sig inte imponeras. Hon vill mest lunka på och kissa lite varstans och tycker att det är rätt OK om promenaden inte blir så lång utan att hon kan få komma hem till den mjuka, varma biahörnan igen. Några försök att få av sig cylindern gjorde hon också men trots idogt rullande på rygg så sitter den kvar. Matte har lyckats överlista henne denna gång!

Väl inne så var de trefärgade överfulla med snöklumpar och bästa sättet att få loss sådant är badkaret. Maya var inte helt road men Morris bryr sig inte ett dugg. Kul att duscha magen, tycker han, och passade samtidigt på att utforska det som gick att nå från badkaret, som den uppblåsbara nackkudden. Väl på golvet igen var han heller inte bekymrad över att han var lite blöt utan hann gå lös på min jacka för att se om han kom åt godisfickan, kolla in tvättstugan om där fanns något av intresse, hitta en pytteliten granpinne att leka med, kolla om diskmaskinen var öppen så att man kanske kunde ta sig in i den osv osv. Han hinner mycket på kort tid, den gossen! Mamma Maya däremot, hon måste torka öron och kropp på hallmattan i en mindre evighet efteråt. Man ska inte vara blöt, hälsar hon. Nu sover i alla fall hela gänget trött i köket och jag kan ägna några timmar åt att jobba. Skönt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0