Bråda dagar

Ujuj, nu är det bråda dagar! Ungefär en vecka kvar tills valparna kommer och mycket som ska fixas. Igår rände jag mest runt hela dagen, känns det som. Lite fakturering på morgonen och sedan en massa fixande hit och dit. Idag hade jag tänkt mig att jobba men så ringde de från lokaltidningen på förmiddagen och ville komma hit med anledning av att labradoren ligger i topp i registreringstatistiken för andra året i rad och jag är den labradoruppfödare som finns närmast sta'n. Först tänkte jag säga blankt nej, sist jag var i media med hundarna var väl i samband med SKK:s tävling Plock upp och det gav INTE direkt mersmak (maken kommenterade den gången att jag nu fanns i registren under fliken Hundbajs, jag blev kontaktad i de mest märkliga sammanhang). Men så besinnade jag mig, tänkte att alla som känner mig vet hur jag ser ut ändå och de andra bryr sig inte. Så. I morgon ser ni kanske mig och hundarna i lokaltidningen. Och ja, jag vet att jag är långhårig och ser hemsk ut i huvudet. Men. Jag har varit sjuk och helt enkelt inte kunnat gå och klippa mig. Och förresten förväntar sig nog ingen att en kenneltant ska vara någon tant Raffa i alla fall. :)

Lite kul med journalisten som kom. Han var ingen hundmänniska, det syntes tydligt. Han sa det också vid något tillfälle, varpå jag så smidigt svarade "det märks". Kanske inte min bästa replik. Hur som helst, jag anar att innehållet i artikeln kommer att bli därefter så ni som läser den, ha överseende! Det är inte säkert att jag har sagt det ni läser.

Morris kopplade på stora charmen och tog nog fotografens hjärta med storm. Jag misstänker att det blev fler cavalierfoton än labradordito. Jag såg framför mig hur de skulle kunna fota Melvin med snö i morrhåren men när de kom var det mörkt. Det blev dragkampsbilder på Melvin och Morris, tror jag, och så på långhårig matte med Maya i knät. Hoppas innerligt att skärpan är på hunden, inte på matten.

Visa börjar vara ganska stor nu och har det tungt. Hon ligger mest på dagarna, undantaget när det vankas mat. Hon är inte stor så att jag tror på någon jättekull utan den blir nog ungefär som tidigare gånger. Men juvren är tunga och det är nog rent allmänt lite småjobbigt. Alla som varit gravida eller haft med dräktiga djur att göra vet vad jag menar. Vi drar ett streck på intresselistan för valp nu, jag tror att den är övertecknad alla redan.

Annars försöker vi komma in i rutinerna igen. Skolan har börjat så vi måste komma i säng och kliva upp på morgonen. Vicke inledde med att skriva sitt livs andra tenta i matematik på universitetet. Han tror att det gick bra den här gången också. Ludde var ivrig att komma iväg och träffa kompisarna igen, hans skolgång haltade ju före jul i och med lunginflammationen. Stina tyckte det var lite tungt att komma igång igen. Men hon är underbar, den tjejen. Idag kom det ett sms med frågan om hon fick laga middag idag också. Vilken mamma tackar nej till sådant??? Världens bästa ungar, det har jag fått!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0