Valputsläpp

Idag kom de så ut på golvet. Tjoho, sa de och började genast utforska med viftande svansar. Inga ledsamheter där, inte! Enda bekymret var möjligtvis detta med att få benen att bära på det hala köksgolvet. Det är lätt att man lurar sig och tror att de små är mer framåt men i själva verket handlar det om att de har bättre koll på kroppen. Ett par dagar till så kommer även de lite större att ta sig fram obehindrat.

Efter första vändan ute så lyfte jag in dem i lådan igen och möttes av en storm av protester. Vilken ljudnivå! Det skälldes, morrades och bråkades i lådan som det aldrig har gjort innan. Plötsligt blev de STORA!

Morris är fortsatt lite skeptisk till de små, han har nosat dem i rumpan men är måttligt imponerad. Sitt kära tuggben bar han iväg med till andra ändan av köket, det tänkte han inte dela med sig av. Men när de små fick mat i lådan fanns där plötsligt sex valpar. En var lite större och fläckigare än de andra...

Maya är ju helt i gasen över de nya småttingarna. Hon har virvlat runt i köket en stund och visat vilken fantastiskt rolig lektant hon är. Nu missbedömer hon dem lite, de hinner inte uppfatta vad det är för något som flyger förbi så hennes uppträdande får inte riktigt önskad effekt. Hon är verkligen en fantastisk barnvakt, den hunden!

Medan barnen och alla småhundarna tog sig an valparna, lade sig Visa på behörigt avstånd och iakttog det hela med ro. Hon verkade ganska nöjd med att ha andra som tog hand om de små en stund.

Nu ska jag ner och baka kanelbullar. Vi firar den 16-åriga dottern idag. Och det lär bli gott om bullar över till framtida fikabesökare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0