Kalla dagar!

Riktigt kallt har det varit i helgen, under -30 grader. Visa och Maya har varit snabba med att uträtta behoven ute och sedan skyndat in. Idefix får lite problem med sitt opererade knä av kylan, tyvärr, och haltar så även han har fått ta det lugnt. Återstår Melvin och Morris. När det var under 30 fick de nöja sig med kissepasuser men igår när vi "bara" hade -28 tog vi en runda. Den lille fläckige hänger med förvånansvärt bra i sin rosa stickade tröja som han fått låna från mamma Mayas garderob. En liten köldkramp var allt. Å andra sidan tror jag inte att han rör vid marken så mycket där han far fram.

Melvin kastar ju av sig vinterkostymen mitt i smällkallaste vintern (tack för tipset om gråhundsvalpar, Lisa, att jag inte kommit på det tidigare!!!), varför jag tyckte att ett täcke kunde sitta bra även på honom och tråcklade in honom i Tutans gamla täcke. Det blev en upplevelse! Killen betedde sig ungefär som en unghäst som får på sig sadeln för första gången. Först försökte han skaka av sig det, han skakade och skakade men nej, täcket var kvar. Då försökte han springa ifrån det, han gjorde den ena tokrusningen efter den andra men fortfarande satt täckeländet kvar. Snurra blev nästa, killen snurrade så där som de kan göra när de jagar svansen. Vet inte om han hoppades på centrifugalkraften men kraften i kardborreknäppningen var hårdare. Hela rundan gick åt till att med jämna mellanrum pröva någon av varianterna och matten var ganska road där hon larvade på i bakvattnet. Den lille fläckige trodde nog att det var en ny skojig lek, speciellt tokrusningarna gillade han.

Har roat mig med lite inomhusaktivering i helgen. Lite spelande med den lille, köpte ett träspel från zooplus som dock var rent förkastligt, det krävs ingen tankeverksamhet alls från hunden utan kan lika gärna lösas med förstörarlusta. Det kommer att åka i soporna, tacka vet jag Nina Ottossons kvalitetssaker! Så tränar vi lite läggande och lite fotposition. Det senare går väl så där, den lille har ännu inte snappat att det är vid mattes vänstersida som den magiska belöningen kommer utan sätter sig lite här och var i hopp om att det är själva sättandet jag vill åt. Nåväl, trägen vinner. Melvin fick träna fjärr, jag när ju en dröm om att få honom att flytta enbart tassarna och inte göra det med studs. Just studsen gör ju att han kan tänkas landa lite varstans. Hundar som kastar sig ner på backen har jag upplevt förr men en hund som liksom studsar upp i sittande och lämnar backen med hela kroppen, det är en ny upplevelse för mig. Han är en särskild sort, den hunden, en sort som man blir väldigt glad av att äga. Min svarte prins!

De små växer som ogräs. Nu har ögonen spruckit upp och idag började de visa att de har upptäckt att det finns kompisar i lådan. De jobbar hårt för att ta sig upp på benen, dock med varierad framgång. Här hittar ni en film på de små från i lördags när de blev två veckor gamla. En bild ska ni förstås också få:


Ser ni hur de har vuxit???

Kommentarer
Postat av: Liza

:))

2012-02-06 @ 20:31:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0