Nytt hjärtintyg!

Idag har Idefix fått ett nytt hjärtintyg. Hjärtat tickade på utan minsta problem den här gången också, tack och lov. Med tanke på hur mycket de springer med labbarna på isen så hade jag varit förvånad annars. De har en sanslöst bra kondition, de där små!

Mindre kul var att bilen gick sönder på väg till veterinären. Plötsligt började två lampor att lysa på instrumentpanelen. Marie Bildoktorn tänkte raskt att "jag stannar bilen så slocknar de nog". Det gjorde de förstås, men så snart jag startade bilen så lyste de igen. Först lyste varenda liten varningslampa, då fick jag alldeles panik. Men sedan slocknade alla utom de där retfulla två. Det var bara att stänga av allt som gick att stänga av och hålla tummarna. Jag tog mig dit och jag tog mig tillbaka till byns verkstad, men det var ingen angenäm resa. Tur i alla fall att det var bilen som krånglade och inte hunden!

På förmiddagens ispromenad sken solen. Jag blev tvungen att knäppa upp vinterjackan, så varmt blev det. Den här tiden kan vara helt ljuvlig häruppe! Men det tog ett bra tag innan jag förstod det, jag suktade mest efter vårblommor. Nu vet jag att inte mycket går upp mot en lång promenad på isen i strålande sol. Underbart!

Vid strandkanten kände jag lukten av räv igen. Det gjorde Maya också, hon visade tydligt att hon hade spännande saker i näsan och ville gärna följa upp dem men lät sig motvilligt övertalas att låta bli. Labbarna noterar mest att "oj, spännande här" men när de inser att matte inte tycker att det är någon bra idé, lägger de ner projektet direkt.
Visa närmar sig höglöp nu och jag jobbar febrilt med logistiken. Tassas matte har lovat ta hand om Melvin när jag är i England, så slipper jag oroa mig för att husse trasslar till det med grindar och annat. Svarta hundar kan vara väldigt svarta och väldigt lika för ett otränat öga, den spänningen vill jag inte ha. Har också tänkt försöka ta ett progesteronprov till på Visa så att jag inte åker i onödan. Förhoppningen är ju att jag ska kunna åka iväg och para henne på onsdag kväll. Går inte det, har husse lovat att ställa upp. Har jag sagt att jag har världens bästa man!? :)

På torsdag morgon kl 6.25 går flyget till Stockholm. Förhoppningsvis sitter Stina och jag på planet. Därefter flyger vi till London och från London tar vi tåget till Birmingham. I Birmingham ska vi njuta av våren, shoppa, prata massor med engelska och så ska vi gå på Crufts! På lördagen ska vi ägna oss åt att shoppa och se på olika tävlingar och uppvisningar, på söndagen är det cavalierer och så har vi köpt biljetter till BIS-finalen. Jag är inte särdeles road av utställningar längre men ser ändå fram emot att se den här showen. Det ska bli så otroligt kul!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0