Dambesök

Nu väntar lillkillen (den fläckige alltså, inte Melvin) dambesök i olika omgångar! Jag får snart skaffa en sådan där bokningsjournal som tandläkarna har för att hålla koll... ;o) Nej, riktigt så illa är det inte. I morgon får vi besök av Lucia från Norrfjärden, så hoppas vi att de både får till det. Vi lär försöka några gånger där, för att vara på den säkra sidan. Och till nästa helg kommer det en flicka som rest ända från sydnorge för att dejta vår lille kille! Det ska bli så spännande alltihop. Han brukar vara klockren på detta med tjejer, inget juckande i onödan utan han vet när det är dags.

Spännande är det också i dagarna, för när som helst ska Isa på kennel Apricot valpa. Enligt ryktet är hon ganska tjock, så vi hoppas att det ska finnas några stycken i magen och helst då flera tikar. Stina väntar med spänning på rapporter och hoppas kunna åka ner och titta på de små så småningom.

Ikväll har vi i alla fall varit ute på klubben, Stina och Maya har tränat agility med det gänget medan Melvin och jag var ensamma på lydnadsplanen. Det gjorde inte så mycket, vi tränade fritt följ och gnuggade lite på positioner. Så gjorde vi inkallningar på kort avstånd, både med och utan ställande. Än har jag leksak i handen och han stannar klockrent, nästan med en liten studs. Prövade fjärr igen och denna gång gick det bättre. Ibland vill hela killen studsa upp i sittande, det måste vi jobba bort för då kan han landa var som helst. Så nu står jag alldeles framför och försöker få in förflyttningen. Han gör det rätt naturligt, när han inte studsar då.

Vi avslutade med platsliggning, både där jag lämnade honom och gick iväg och långa platsliggningar där jag stod kanske 30 m bort. Han följer intresserat vad som pågår på agilityplanen, men ligger betydligt mer avslappnat nu än för bara några veckor sedan. Han vet vad som gäller, det är tydligt.

Skulle pröva att låta honom gå på den låga stegen men det gick inte alls. Killen kan inte gå ordentligt i trappor heller, han går mest med frambenen. När jag har lite mer tid så ska jag åka in till Mjölkuddsberget och gå upp i trapporna där, de är fasta och bra med ordentligt stöd under tassarna. Han måste bli medveten om att han kan använda bakdelen också, inte bara frambenen. Jag tror att det måste till innan vi kan fortsätta med någon stege.

Maysan gick bra ikväll, förutom ett litet avbrott då hon jagade en fågel som förirrat sig in på planen. Stina har förhoppningar inför helgens tävlingar. De har ju tagit pinne på varje tävling hittills i år, det vore synd att bryta den trenden. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0