Tanten är piggare!

Konstaterar efter en veckas medicinering att Visa har blivit piggare. Det slår mig under rundan att hon faktiskt går framför utan att jag har tjatat på henne. Det är inte så att hon skuttar omkring och slår frivolter men hon knallar före och ser allmänt nyfiknare ut för det mesta.
 
Det får andra konsekvenser också. Igår kväll låg hon i hundsängen i hallen och hamnade därmed utanför grinden till köket när trött matte släckte ned. Halv tre vaknade jag av mystiska ljud från hallen. Liten Visa hade då kommit på att i tv-rummet finns Doris ben och dem kan man sno. Så halv tre smög hon in i det förbjudna rummet för att norpa åt sig av delikatesserna. Men det är inte lätt för rultan att ljudlöst ta sig upp ur platsbaljan, än mindre att glupskt tugga tuggben utan att matte hör. Så matte vaknade och Visa förpassades till köket. 1-0 till matte, haha!
 
Kylan igår gjorde att vi ägnade oss åt lite träning inomhus. Först Doris som fick bekanta sig med valpdummy. Sedan gjorde vi först lite stanna-övningar med godis som retning, det klarade lilla fröken med glans. Så valpapportering. Då är ordet "stanna" som bortblåst för liten Doris! Första gången fick matten ta livtag om den lilla hala hundkroppen men sista räckte det med en hand framför bröstet. Vi jobbar vidare på det, sakta men säkert. Målet är att behålla den ljuvliga farten men ändå kunna styra upp det hela lite. Och så vill jag inte riskera att förlora hennes fina avlämningar, där hon dundrar med dummyn i mun rakt till mig. Sockerpingla!
 
Morris skulle få träna skiftningar mellan sitt och ligg och så lite läggande från stående. Morris var helt i gasen över detta med att träna inne och att få godis. Morris gjorde alla skiftningar han kunde komma på hela tiden och var ofantligt lätt i rumpan men till sist fick vi lite ordning på det hela. Lite...
 
Så Melvin. Där blev det fjärr som vanligt och med matte 2 m framför så skiftade han riktigt fint även om han tenderade att bli studsboll efter ett tag. Jag är ju rädd att han på en eventuell tävling blir helt i gasen och då kör studsbollsvarianten rakt av. Då kan han landa ungefär var som helst. Har aldrig haft en hund som han, han lägger sig liksom inte ner när han är på g utan kastar sig först rakt upp och dimper sedan ner. Det säger sig självt att det finns risk för rätt rejäla avdrag i fjärret...
 
Hade tänkt lära Visa att backa, att det skulle vara hennes övning. Visa ville ha godis. Matte kommenderade fot och Visa satte sig mer än lovlig snett. Matte flyttar och försöker få Visa att följa efter och därmed räta in sig. Visa masar lite på rumpan och tittar på matte som att "nu då, får jag godisen nu?" Så höll vi på tills matte ledsnade. Man tränar inte lydnad i hallen, hälsar Visa, som för övrigt aldrig har tyckt att detta med position är så himla petnoga. 
 
Idag har vi rena blidan jämfört med gårdagen, blott 12 minusgrader på lucnhrundan. Underbart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0