Hektiska dagar stundar

Mycket gentestande har det varit på slutet. De fläckigas föll väl ut, både Idefix och Maya är testade fria från anlag för såväl Episodic falling som Dry eye curly coat syndrome. Det innebär ju i sin tur att de små valparna, numera kallade poolarna, är hereditärt fria från anlag för sjukdomarna eftersom båda föräldrarna är fria. Kanske kan vara bra att veta.
 
Idag kom, efter mycket väntande, också svaret på Rayas gentest. Hade hoppats att hon skulle vara fri från anlag för EIC eftersom den hane i Finland som jag så gärna vill få in i mina linjer är anlagsbärare. Dess värre så visade sig även Raya vara det så där sprack plan A. Plan B blir då istället hans son som är testad fri från anlag för såväl EIC, CNM (Raya är hereditärt fri) och prcd-PRA (Raya är hereditärt fri. Han heter Saskian Akela, är multich, har godkänt jaktanlagsprov, motsvarande LP1, mentaltest samt är dragprovsmeriterad. Hans matte håller på med draghundar och Ke sägs vara mycket dragvillig. Givetvis har han också ögon ua, HD grad A samt armbågar och även knän 0 och en bra ledstatistik på sina avkommor. Med honom får jag in flera svenska och finska dp-hundar som Cassatas Fantom Ferdinand, Biggas Ynga. Palabras Keep On Moving i stamtavlan. Jag vill tro att detta ska bli trevliga, rastypiska hundar av en lagom modell.
 
Här syns han som junior:
 
Och här syns han som vuxen hund:
 
Istället för en resa på cirka 45 mil blir det nu en resa på cirka 80 mil. Det är kul att vara hunduppfödare... Håll nu tummarna för att allt går vägen, att vi får en bra parning och att det föds ett nytt gäng friska, trevliga och arbetsvilliga Huset Elliotar om sisådär nio veckor för leverans i slutet av oktober. Och efter det kommer jag att vara vaccinerad mot "valpsjuka" för överskådlig framtid... ;o)
 
De små poolarna har nu insett att det finns en värld utanför deras regnbågsfärgade horisont. Ikväll uttryckte de ljudligt missnöje över att inte få utforska den. Jag klippte klorna på dem och passade på att låta dem knalla lite på tv-rumsgolvet en och en. Inga ängsliga svansar eller försiktighetsåtgärder från deras sida utan de knallade ohämmat runt för att kolla in omgivningarna med viftande eller upprätstående svans. De är ett kavat litet gäng.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annika & Elda mfl

Vilken pride-inspirerad boning de små har :-)

2013-06-28 @ 16:54:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0