Livet är en fest, eller?

Rena lattjo lajbanlådan här, eller kanske tvärtom... Igår satt jag framför tv:n med minstingen som kände sig hängig. Hundarna hade fått varsin lång tuggpinne och tuggade på. Maya försökte som vanligt stjäla allas och sedan ligga och vara morrhoppa och vakta dem, men med lite hjälpinsats från kennelmamman så fick alla sina pinnar och tuggade på. En efter en var klar men från hallen hördes Mayas envisa morranden. Till sist tyckte jag att det var lite märkligt att hon fortfarande hade kvar så jag gick för att kolla. Ingen Maya i hallen, bara en lite stukad Idefix som var den hon morrade på. Själv låg hon i tvättstugan, ovanpå en liten påse Royal Canin Intestinal som Melvin fått äta tidigare i veckan, och morrade vilt. Vid en första anblick såg påsen hel ut, men vid en andra titt på både Maya och påsen gick det att konstatera att så inte var fallet. Hon hade haft kalas!
 
Ringde jourveterinär för att rådfråga. Blev just inget klokare, man ringer ju för att få råd men här fick jag vara min egen rådgivare och betala för samtalet dessutom. Jag valde att åka in och försöka få henne att kräkas. Var där i en timme och tio minuter, hon fick två kräksprutor men det mesta som kom upp var skum. Räkningen för besöket landar på smått otroliga 2400 kr, förhoppningen är att försäkringen ska ta lite av det. Det har varit ett veterinärmässigt dyrt år men det här tog nog priset. Hinner man välja klinik så finns det pengar att tjäna, helt klart.
 
Natten har inte varit så kul, liten Maya har velat gå ut ungefär en gång i timmen. Fram på morgonkvisten somnade en utmattad kennelmamma, bara för att vakna en dryg timme senare med magont delux och en våg av illamåendekänsla. Så idag har vi kurat under varsin filt i soffan, minstingen och jag. Bara tanken på magsjuka får det att dra ihop sig i magen, men det verkar i alla fall inte vara kräkvarianten. Håll tummarna!
 
Hade tänkt försöka ha lydnadsträning i helgen men ställer in det av förklarliga skäl. Fick också boka om Idefix besök hos ögonveterinär idag, ny tid nästa vecka. Fast han ser onekligen bättre ut men det ska bli skönt att kolla upp om det verkligen är läkt, det har krånglat så mycket nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0