Jag är mig lik...

... jag skrev ett lååångt inlägg och lyckades klicka bort hela sidan innan jag hade sparat. Suck. Nu gäller det att komma ihåg vad det var jag ville berätta!

Jo, rubriken var M som i motion och syftade på att alla tre hundar vars namn börjar på M är mer eller mindre självmotionerande. Jag skulle kunna ställa mig ute i skogen en timme och Melvin, Maya och Morris skulle förmodligen springa runt som galningar och hitta det ena projektet efter det andra eller bara jaga varandra. Melvin skulle nog komma och buffa på matte lite nu och då och undra varför jag stod där, men i övrigt skulle de förmodligen hålla igång bra på egen hand.

Vi har fått massvis med snö så hundarna fick öva snösim på dagens promenad. Så här ser min lilla gång till hönshuset ut nu:
Melvin är mest med som referenspunkt men jag kunde också ha ställt dit mig själv. Drivan är nämligen högre än mig!

Nu är jag lokalkändis också, hela baksidan av Kuriren fick jag. Innehållet i artikeln var inte så galet som jag hade befarat, om man bortser från bildtexten om den dräktiga hunden Visa som ligger i sin hundgård. Hon låg i sin biabädd i köket! Fascineras också av rubriksättarnas arbete, på första sidan stod att läsa om "Trendkänslig hunduppfödare" (syftar på att båda mina raser ligger på tio i topp-listan avseende antal registreringar, alla som känner mig väl vet att jag är föga trendkänslig). "Kennel med topphundar" tror jag rubriken på själva artikeln var. Ja, ja, de hitter på't. Och om någon nu mot förmodan tror att jag var med för att få valpar tingade eller hittar hit just av den anledningen så kan jag meddela att alla valpar förmodligen redan är tingade och var det redan när artikeln skrevs.

Visa har bekymmer. Inte nog med att matten ikläder henne en illasittande, hemmasydd cylinder i fleece inför varje promenad, eller att hon numera försöker få henne att trivas i en trälåda i tvättstugan, visserligen bäddad med mjuka fällar och lakan men ändå - en låda!?!? Men till råga på allt så fylls skogen av allt mer snö och Visa är inte så sugen på att knalla ut i denna djupsnö för att uträtta tvåan. Å andra sidan kan hon inte för sitt liv tänka sig att sätta sig mitt på stigen som en och annan av de fläckiga polarna så obekymrat gör. Idag gick det i alla fall inte att knipa längre utan vi lämnade både en och två högar under något träd i skogen. Inte vet jag om det är bajsproblematiken eller om det är små valpar som trycker på men Visas mage har de senaste veckorna gett ifrån sig vissa doftare. Riktigt ljudliga sådana till och med. Hon får ibland finna sig i att bli kallad Visa Fisa. Inte helt säker på att hon uppskattar det heller...

Apropå detta med trendkänslig. Jag är ju inte så road av kläder. Är man bred om gumpen och föga road dessutom så är det en plåga att köpa jeans. Men - jag är ju en hyfsat rådig kvinna! Alltså hittade jag en modell och en storlek på Lindex som satt som gjuten över rompen. Frid och fröjd, bara att knalla in och roffa åt sig ett par brallor från hyllan när behov uppstod. Tills det fasansfulla händer - de två par brallor som medföljer hem är stora som hus!!! Felsydda eller felmärkta, inte vet jag, men de ramlar av när jag går. Jag blir så där modern, känner hur troskanten sticker upp och hur brallorna sakta glider nedåt. Ingen skön känsla för en medelålders trebarnsmorsa. Så i somras var vi i England och besökte lågprisaffären Primark. De hade jeans i massor men också gigantiska köer till provrummen. Sådant orkas inte med, i alla fall gör inte jag det. Alltså slet jag åt mig två par på hyllan för futtiga 9 pund styck och köpte dem utan att prova. Det var ju knappt några pengar. Men kan ni tänka, jeansen sitter som klistrade! Alltså blev de mina nya favoriter och alltså är ena paret välan slitet nu. Men Primark har ingen webbutik där man kan handla nya... :( Så förmodligen får jag krypa tillbaka till Lindex och prova ut en ny modell som jag sedan kan snabbhandla. Himmel, så jobbigt livet blev! ;o)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0