Farlisar samt nya meriter

Valparna är nu installerade i den splitter nya valphagen, ett Traderafynd som jag är omåttligt nöjd med. Den passade perfekt för det här lilla gänget! På morgonen var det fullt ös i hagen och jag konstaterade att de flyttade ut ur sovrummet i rättan tid. De har nu förvandlats från stillsamma gosedjur till Farlisar som både kan bitas, morra och skälla. Riktiga odjur! ;o) Fast när man stoppar fram näsan så kommer de rultande med viftande svansar och så får man pussar över hela ansiktet så de är inte så där vansinnigt farliga i alla fall...

De andra hundarna är nyfikna på småttingarna och har kollat in dem, vänligt svansviftande. De små är helt orädda när de kommer för att hälsa tillbaka, de viftar på sina små rumpor och har ingen som helst koll på att de är som små molekyler bredvid Melvin. Lilla Majken har också tagit sig ett försiktigt smakprov på farbror Idefix och han lät henne hållas, han är otroligt snäll mot valpar. Maya däremot säger åt dem när de blir för hårdhänta mot henne, tror nästan att hon kommer att fostra sina valpar mer bestämt än vad Visa har lyckats med. Visa var väldigt sugen på att kliva in i hagen igår och ta över ruljansen därinne när Maya var ute och kissade men matten hindrade henne. Förhoppningsvis ska hon på tillverka egna valpar under hösten istället. Jag blev lite paff, jag trodde nog inte att hon skulle vara särdeles intresserad av någon annans valpar.

De små går heller inte längre under namnen Tjorven och Korven, även om de fortfarande är ganska så knubbiga. Lill-tjejen ska heta Majken i sitt nya hem så hon får heta det här också, det blir ju enklast så. Lill-killen har ingen väntande spekulant än så länge (är rädd att det snart kommer att kännas svårt att sälja honom, de går rakt in i hjärtat de här små liven) och heter just nu Morris eftersom han är väldigt pigg på att morra och brottas med syrran. Syrran är mer av en upptäckare som klurar på hur de ska ta sig ut ur valphagen och ta för sig av världen utanför. Att se hela världen men stoppas av ett galler, det tycker hon är höjden av orättvisa!

Lite bilder på de små också då, som ju då blev fyra veckor igår. Redan halvtid här hemma - otroligt!


Hela familjen, killen till vänster och tjejen till höger. Och längst till höger lilla mamman, förstås!


Lille "Morris" börjar bli sömnig bland leksakerna.


Här har de slocknat bredvid sin sockersöta lilla mamma.

Sist men absolut inte minst en ny merit för bokstavsbarnen. Katarina och Jota tävlade appellspår i helgen. Lite småsaker som avslut (Jota hade lite rajraj med apportbocken bland annat) drog ner lydnadspoängen så resultatet blev godkänd och placering 6 av 9. Nästa gång sitter det, Katarina! Glädjande var att en kusin till Jota vann, nämligen Othello-dottern Åse, på smått otroliga 307 poäng. Två Huset Elliot-ättlingar bland nio startande, det händer inte var dag! :)

Kommentarer
Postat av: Katarina

Läste just igenom vad du skrivit om cavaliervalparna på valpsidan: haha! "fart i färgerna" vad menar du med det? ; )



Akta näsan - snart kommer första bettet där oxå!



"Småsaker"? hm... okej då, vi kallar väl det så då!



Kram på er alla!

2011-10-05 @ 09:36:20
Postat av: Marie

Herregud, har jag skrivit så? Jaa, vad menar jag med det..? Måste uppdatera sideländet igen och klämma in Jotas resultat också, det tar bara så lång tid när man är så usel på programmet som jag.



Ja men, det VAR väl småsaker!? Eller..? ;)

2011-10-05 @ 09:42:38
URL: http://www.huset-elliot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0