Besiktigat!

Nu har småttingarna blivit besiktigade! Och naturligtvis då även vaccinerade och chipmärkta. Jag bävade för detta, fick plötsligt flashbacks från när jag var med äldsta barnet på hans första vaccinering. Jag beordrades hålla fast, han skrek som en gris när de stack i de tjocka små låren och mamman grät, hon med. Efter det fick pappan åka på allt stickigt med alla tre barnen... Vis av hur en cavalier i nöd kan låta, kände jag lätt panik inför dagens lilla utflykt till Ingemar i Öjebyn. Men det gick  - hur bra som helst, faktiskt! Morris var den som skrek mest, han pep både över vaccineringen och över märkningen. Majken sa inte pip när hon fick vaccin men skrek till vid chippet. Återigen styrker det mina teorier om starka tjejer och mesiga killar, det är nämligen likadant med labbevalpar. Killarna skriker så att man tror att de är döende medan tikarna oftast bara knorrar lite. Så vet vi ju alla hur en förkyld man kan vara också... ;o)
Visa fick också följa med för att ögonlysas och hon var helt utan anmärkning nu också. Det var nog sista ögonlysningen för hennes del, nu är hon snart sju år gammal. Insåg i morse att hon kommer att hinna bli sju också innan vi parar så jag passade på att besiktiga henne också och det var inga bekymmer. Hon är så underbar, den hunden, hon tyckte det var jätteskoj hos veterinären. Hon viftar på svansen åt allt och alla och såg nästan ut som om hon jobbade som någon form av värdinna i väntrummet. Mammas pärla!
Småttingarna tyckte nog också att det var ganska kul med dagens utflykt. De tumlade runt på golvet inne i undersökningsrummet, hittade en sladd att dra lite i och hade det ganska skoj, tror jag. På hemvägen sov de gott där bak tillsammans med Visa, ingen åksjuka eller något sådant. De är otroligt lättsamma, de där båda!
Ett par filmer har det blivit i veckan också, dels en snutt när Morris attackerar dammsugaren och så en där de bråkar om en papprulle. Dammsugarfilmen är tyvärr lite kort, batteriet till kameran hann ta slut innan han riktigt kom igång. Han går verkligen igång på dammsugarljudet, lill-killen! Här hittar ni den filmen: http://www.youtube.com/watch?v=c3F5YIfXyIs och här den andra: http://www.youtube.com/watch?v=98A2iF1KOlY&feature=related
Har funderat över detta med cavaliervalpar och labradorvalpar. En stor skillnad är att man kan ha vattenskålen framme med de här små, det är ju omöjligt när man har labbar i köket. En annan jätteskillnad är att de här båda faktiskt sover hela natten utan att göra en endaste pöl. Helt otroligt bra, tycker jag. De kniper från cirka 22.30 till 6.30 och det gör inte labbevalparna i samma ålder. Men när de här båda har gjort natt, då sover de. I synnerhet faktiskt lilla Majken, hon är aktiv och alert på dagen men när hon väl har slocknat för kvällen, då sover hon. Annars vill jag nog påstå att de har varit lika aktiva, påhittiga och framåt som de flesta labbevalpar som har bott i vårt kök. De är sannerligen inga försynta små varelser!
Idag har vi också diskuterat detta med att tugga på saker som man inte får tugga på. De är envisa som synden, de här små, men det var ju ingen nyhet. Att matte säger till med förmanande rösten, det funderar de inte så mycket på. Vi får jobba lite på den biten, tror jag.
Nu är det inte ens en vecka kvar tills lilla Majken flyttar, det har sannerligen gått otroligt fort. Det gäller att njuta av de dagar som är kvar nu. Morris blir kvar här hemma och jag kan ärligt säga att jag är barnsligt glad över det. Det ska bli otroligt roligt att ha en egen cavalier igen och jag har stora planer för framtiden... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0