Jaktträning mm

Strålande solsken igår, jag satt framför datorn och jobbade på förmiddagen men på eftermiddagen tränade vi jakt. Två dök aldrig upp, jag skulle önska att ni hörde av er om ni får förhinder så att vi slipper sitta och vänta och så att jag kan anpassa träningsupplägget efter de som kommer. Nåväl, vi som var med fick finväder, nästan nog så fint för hundarnas del. Det blir varmt att vara svart på en solig äng!

Igår körde vi enkla linjetagsövningar och så prövade vi lite vilt. Det är lustigt hur träningar kan svänga utifrån vad man hade tänkt sig. Gårdagen var planerad med utgångspunkt från träningen med Annika, tanken var att lösa några småknutar och att göra några enkla basövningar som man med fördel kan nöta på hemma. Nu blev det inte så många knutar att nöta som jag hade tänkt mig så övningarna i sig blev kanske välan enkla fram till slutet. Tanken där var att köra samma övning igen fast med vilt men då tyckte ett par av de svarta damerna att nej, viltet var inte helt lockande. Så vi avslutade träningen med lite viltträning, både att faktiskt ta vilt och också att bära det snyggt och inte lattja. Den träningen ska vi fortsätta med framöver, parallellt med det andra. Nästa gång kör vi fältarbete och så tar jag med ett par fåglar för träning vid sidan om. Det blir söndagen den 19 juni kl 14, samling på samma ställe som innan.

Melvin och Visa var också med igår. Melvin har lite svårt att fokusera, jag ska köra mycket basövningar med honom framöver. Tror inte på en start till hösten, måste jobba upp fokuseringen och få ner honom lite i nivå så att vi kan jobba ihop lite bättre. Ska också bara köra med en dummy en tid framöver, måste få stopp på detta gluttande efter flera. Därför ska jag också köra inkallningar med eller över dummy, med tanken att få in honom snabbare. Själva sträckan in är i och för sig snabb, det är den lilla mikrofördröjningen där ute som jag vill få bort. Lustigt nog så fanns den inte när jag körde med vilt, då kom han raka vägen och snabbt in. Det verkar ha blivit runt dummies och är rimligtvis något som jag har skapat. Har lite svårt att hitta rätt nivå med honom rent allmänt (inte bara på lydnadsprovet sist), törs inte berömma lika yvigt som med morsan för då är jag rädd att det slår slint alldeles.

Visa var ruskigt sugen igår och skötte sig fint. Lite egen vilja på någon dirigeringsövning men fullt styrbart. Måste få henne i bättre kondition så kanske vi kan starta i höst. Vi har bara lite olika mål där, hon och jag, för just konditionsträning har hon inte mycket till övers för. Nåväl, skam den som ger sig!

Hemsk natt har det varit annars. Upptäckte igår att jobbet jag trodde var klart, inte alls var klart. Jag hade missat 4 pdf-filer som jag trodde var referensmaterial! Nu går inte pdf att köra in i mitt program så jag fick konvertera till word. Det gick bra med två av dem men de andra två är inte översatta, det gick inte! Ändå satt jag uppe till halv tre och jobbade med detta. Upp igen kl 7 i morse, vi kan väl säga att jag inte är den fräschaste frukten i skålen idag... ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0