Dubbelarbetar

Den här veckan är jag dubbelarbetande och hinner inte riktigt med något annat. Hinner knappt med jobbet heller, om sanningen ska fram. Vi har sommarcaféet i Avan denna vecka. Tanken var att Stina och Ludde skulle ha det som sommarjobb men Ludde har varit krasslig så det blev mamma och Stina som fick fixa biffen. Vi bakar och serverar och säljer och står i från tidiga morgonen till sena kvällen. Dessutom har jag två jobb som ska vara klara till den 5 juli, så jag sitter framför datorn till midnatt (minst!) vareviga dag och så upp igen på morgonen. Nåväl, nu har mannen fixat ett mobilt bredband så att jag kanske kan jobba lite på caféet under lediga stunder. Och på fredag får vi förhoppningsvis förstärkning av goaste Sassa, så då kanske jag också kan jobba lite. Helgen ska mannen få ta och sedan är det hela över. Till vecka 32, när Vicke och Sassa ska ha det  men då har vi kallt in förstärkning i form av mormor och morfar. :)

Idag har det också varit varmt i Norrbotten, 27 grader i skuggan. Tog hundarna på en kvällspromenad i skogen och funderar på om man ska klassas som djurvän eller djurplågare när man går ut. Djurvän, tyckte Melvin och Visa, som glatt badade i alla diken och obekymrat jagade varandra om bästa pinnen (som alltid är den som morsan har). Djurplågare, sa Tutan, som envist vägrar att ens blöta tassarna utan flåsande gick i mina hasor så att jag inte ska kunna undgå hur jobbigt och trist det hela var. Ett litet halvhjärtat försök till jakt gjorde hon i alla fall men kom raskt på andra tankar. Tutan är en dam med principer.

Maya har börjat löpa. Killarna har signalerat att något är på gång i flera veckor, vi har kollat och kollat men inte sett ett spår, förrän i måndags. Vi tycker att båda grabbarna är väl så intresserade den här gången och är oroliga över att ha missat någon dag, men samtidigt känns det lite orealistiskt eftersom vi faktiskt torkar henne med bomull och hon sover i sängen. Löpet borde inte kunna smita spårlöst förbi båda dessa kontroller! Maya själv är också ganska tydlig med att det inte är något höglöp på g, hon blir rejält sur om de är för påflugna. Men vi håller lite koll så att inga olyckor händer. Melvin och Idefix får kampera ihop utanför köket, något ingen av dem är särdeles road av.

Idefix har skaffat sig en ny hobby, jakt på liten höna. I obevakade ögonblick smyger han ut och jagar den minsta hedemorahönan. Det tycker han själv är riktigt festligt, men både den stackars hönan och arga matten är mindre förtjusta. Nåväl, när caféveckan är över så ska matten få ägna all sin tid åt att få fason på gossen. Han har väl så många olater nu efter all konvalescenstid. Han verkar, som alltid, väldigt nöjd med sig själv men för omgivningen är han en smula prövande. Samtidigt är det svårt att bli riktigt arg, han är ju lite söt när han smyger iväg för att jaga, bara liiite... Han är inte elak, jag tror bara att det är väldigt, väldigt roligt att skrämma de stackars hönsen lite. Knäpphund!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0