Kläckning på gång!

Ja, det är alltså inte Visa som kläcker valpar utan kycklingar i Luddes äggkläckare som snart tittar ut. Några islandsägg har börjat spricka och det hörs små pip därinne. Fascinerande! Hoppas att hedemoraäggen kläcks också, det är ju dem vi ska spara och där hoppas jag på en hel bunt med hönor. :)

Visa har helt lagt om stil de senaste dagarna. I helgen började hon att tigga ohämmat, hon kan sitta och stirra på oss när vi äter i klassisk Visa-stil, dvs hon sitter liksom rätt på rumpan med ryggen rakt och benen åt sidorna som en groda. Det ser helskumt ut men så har hon suttit hela sitt liv. Det är hennes stil, helt enkelt. Fast hon brukar inte sitta så när vi äter, men nu är det tydligt att hon tycker att hon får för lite mat. Hon har också tappat allt tempo ute, tidigare har hon lunktravat men nu GÅR hon mest. Det går inte fort, kan meddelas. Ibland uppmanar jag henne att gå på lite och då travar hon några steg men sedan går hon igen. Kommer vi till en stigkorsning, där en stig går hemåt och en annan förlänger rundan, då väljer hon den som går hemåt, går några steg, stannar och tittar på mig med viftande svans. Det är inte så svårt att förstå vilken väg hon föredrar.

Än är det fortfarande för tidigt att se några direkta yttre tecken, det är fyra veckor sedan parning om några dagar och jag behöver nog i alla fall en vecka till på mig för att våga uttala mig. Men av sättet att döma så är hon själv i alla fall inne på att hon ska bli mamma. Melvin är också och nosar henne i rumpan ideligen, så något känner ju han också. Nåväl, den som lever får se.

Igår hade vi besök av Chili (H. E Chi) från förra kullen efter samma hane. En liten, nätt och mycket snabb och smidig liten dam. Hon fick busa med storebror Melvin och hanterade mötet med honom galant. Först var hon väldigt liten och avvaktande, för att visa honom att hon var en liten, fredligt sinnad varelse. Men snart var jagandet i full gång och på slutet försvarade hon tappert sin pinne. Melvin var helt i gasen och gjorde några trevare till att ragga upp syrran, men sådana dumheter tillåter inte matte. Några bilder på den lilla fröken tog jag också, lägger med en här:



I helgen som gick har syrran H. E Ny gjort MH, enligt Cissi så gick det bra men jag vet inga detaljer än. Nu i veckan ska ytterligare två ur kullen röntgas, otroligt spännande för både ägare och mig. Hoppas, hoppas att den goda trenden ska hålla i sig!

Melvin och jag körde ett lydnadspass igår och killen var på g. Jättefint fjärr, fin fart i apporteringen och bra läggande och ställande. Ångrar bittert att jag inte anmält mig till tävlingarna i Piteå om knappt två veckor, jag har mailat och hört om jag får efteranmäla men anar att det är kört. Nåväl, det går fler tåg. Vi har ju inte rutan än, jag avskyr verkligen det momentet och behöver nästan en spark där bak (i form av en anmälan till prov exempelvis) för att verkligen ta tag i det, annars blir det mest duttvis träning av den. I år ska vi ta tag i spåret också, jag är sugen.

Avskyr verkligen snösmältningsperioden av flera skäl. Dels all smuts som följer med hundarna in, i synnerhet de små fläckiga. Det blir duschen bara de har tittat ut! Men också för att det är både jobbigt att gå och förenat med en ökad skaderisk för hundarna att ta sig fram i skogen. Man får hjärtat i halsgropen när den långbente kommer i full fart för att plötsligt trampa igenom med ena frambenet och fara huvudstupa. Det kan gå illa. På Crufts fanns företag som sålde och gjorde reklam för löpband för hundar, dels i rehabsyfte men också i rent motionssyfte. Jag fnös och sa till Stina att snart ska man inte gå ut med hunden heller utan sätta den på ett band. Men faktiskt, så här års skulle det vara guld för att hålla både min och hundarnas kondition uppe för det är inte lätt att ta sig fram nu, om man inte ska gå X varv runt byn men hur kul är det?

Kommentarer
Postat av: Ragnhild

Aha!! Det är generna! Har faktiskt undrat hur en så i alla stycken fin hund som Tassa ibland kan sitta så ...just grodlikt? Men vem har sagt att det alltid ska vara så snyggt?

2011-04-04 @ 19:52:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0