Testar ny blogg

Det har varit så mycket krångel med den andra bloggen, svårigheter att lämna kommentarer och knöligt att lägga ut bilder. Nu testar jag den här och ser om den fungerar bättre! Hoppas...

De små har nu intagit köket under vakna stunder. De myllrar omkring och tar mer och mer mark i besittning. Jag har en hopplös uppgift i att försöka se skillnad på dem och bilda mig en uppfattning om deras personlighet. För att förenkla det hela, fick de idag ha olikfärgade ulltrådar runt halsen. Kliigt, tyckte de först, trots att jag knöt jättelöst. Men efter ett tag gick det bättre.

Lilla blå, alias vänster fram (jodå, prickarna kommer att vara kvar som en extra livlina) visade sig vara väldigt snål om leksakerna idag. Medan de andra fortfarande inspekterade omgivningarna, upptäckte hon att det fanns saker på golvet som man kunde bära på. Hon tog en gammal strupma med knut på och bar in den i sin "tjyvgömma" under kökssoffan. Ut igen och se, där fanns en kul sak med fransar på. In med den också så att ingen annan kunde ta den. Och så den där röda gummigrejen, men den tog hon bara med sig en liten bit. Sedan lade hon sig och bet i fransgrejen, den var ändå skojigast. Ikväll kom en lurvig bläckfisk fram på golvet och det dröjde inte länge förrän vi såg den åka in under soffan...

Här tronar hon med delar av sina samlingar

En annan kul dam är lilla Röd, alias vänster bakben. Hon härjar glatt på golvet, men när det är dags att sova så går hon prydligt tillbaka till valplådan och vill bli inlyft. Så har hon gjort alla gånger idag. Väl inne så lägger hon sig i exakt samma hörn, tuggar och gräver lite och somnar sedan. Ordentlig tjej, hon vill sova hemma. Äta är hon däremot inte så noga med, hon äter när hon är hungrig och har lust. Annars tycker jag att alla äter bra i gemensam skål nu, även Rumpan/lilla Rosa. Somliga äter mer än andra, som lilla Gul/höger fram. Ändå är hon minst i gänget, men äta är hon bra på! Största tiken är också bra på det. Hon är en cool dam som fortfarande ser ut lite som en matrona bredvid de andra.

Maya har fått träffa valparna en kort stund idag också, efter att ha trånat i grinden sedan de föddes. Nu vet jag inte om valparna hann uppfatta så mycket av det svartvita som kom farande. Maya vill leka med de nya kompisarna, men riktigt där är vi inte än. Nu satt de mest på rumpan och tittade lite förvånat på den långörade saken som for runt en stund, innan hon blev utskickad ur köket igen.

Visa tillbringar mer och mer tid med de andra hundarna nu och följer med på promenaderna. Jag tror att hon njuter av det. Vi hade en underbar promenad på isen i förmiddags i strålande sol. I morgon ska jag gå ut lite tidigare så att spåren bär aningen bättre, de blir lite lösa efter ett tag. Melvin är lycklig över att morsan är med igen, visserligen kan Tutan tänka sig att leka med honom ibland men det är inte riktigt samma sak.

Visa var så söt i kväll när valparna var i sin låda. Då plockade hon några av deras saker och lade i sin hundsäng. Speciellt den lurviga bläckfisken föll även en 5-årig labbedam i smaken! Hoppas den är hyfsat hållbar...

Idefix tror sig vara en riktig karlakarl nu när han har dejtat två brudar inom lika många månader. Idag försökte han hångla upp Tutan mitt under promenaden. Hon var nu inte direkt vrålimponerad av hans inviter men det bekymrade inte honom. Till sist ledsnade jag på hans struttande och kopplade gossen. Väl hemma fick han sitta i tvättstugan en stund och komma på bättre tankar. Om ett par veckor har han en ny dejt, efter det lär han väl få ett ännu bättre ego. Men labbedamerna kommer knappast att låta sig förföras av den lille sprätten, det är under deras värdighet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0