Glad Påsk!

Idag är valparna sju veckor, otroligt vad fort tiden går! Ännu mer galet känns det att de flyttar hemifrån om en vecka. Till en viss del längtar man, det ska bli skönt att få tillbaka allt i sina vanliga gängor igen och ha tid över till annat än valpmat, kisstorkning mm. Men som vi kommer att sakna dem! De är ett alldeles lagom, alldeles ljuvligt litet gäng!

Jag har nu börjat förbereda dem för livet på egen hand. Vi har åkt lite bil, en och en i lill-husses knä. Några tyckte att det var lite långtråkigt att sitta stilla så där och försökte tugga på säkerhetsbälte och annat de kom över, någon klagade högljutt och någon tyckte att det hela var lite småläskigt. Vi har också börjat gå ut ibland när de vaknar så att de får kissa ute. Konstigt med det där kalla under tassarna, men lite spännande också. Och det går att äta!

Idag har de också fått komma upp på övervåningen en och en för att utforska nya delar av världen på egen hand. Häruppe finns en lång trasmatta med fransar, jag tror inte att det undgick någon av dem. Mattfransar är hur kul som helst! Så valpköpare, röj undan alla mattor med fransar om ni vill ha dem kvar!

De pilade runt häruppe och verkade tycka att det var ganska lattjo med mattor, väskor på barnens rum, en vattenskål i Stinas rum, en galen katt som försökte få igång dem. Och så Ludde, allas favorit! Det är också kul att se hur de pinnar iväg och använder näsan noggrant i sitt undersökande.

Maya har lekt med dem i köket idag. Lekarna börjar bli ganska vilda, hon springer före i full sula och de jagar efter. Maya älskar sådana lekar, matte är väl lite mer tveksam. Blir de våldsamma mot henne, sätter hon sig genast i respekt, man ser tydligt att det är en lek på Mayas villkor. Det är bra, de ska lära sig att visa respekt för äldre hundar. Melvin tycker också att de är roliga men föredrar att träffa dem en och en, de myllrar så när de blir många. Och så vill de väldigt gärna kolla lite ingående på hans snopp och det tycker han är liiite obehagligt.

Kattunneln i köket är en höjdare, ända tills någon kissar i den så att den måste sköljas och stå på tork. Annars kan man göra det mesta med den - hänga på den, bita i den, sova i den, dra omkring på den och jo för all del, man kan också springa rakt igenom den. Nedan följer några bilder från morgonens tunnellek.

Man kan leka alla i tunneln...


...man kan ligga i tunneln och kika ut (Tau)...


...man kan försöka dra i tunneln (Chi)...


...eller så försöker man äta upp den! (Jota)

Nu ska vi försöka få fram lite påsksaker och rusta oss för en eventuell invasion av påskkärringar under eftermiddagen. Jag önskar er alla en riktigt GOD och GLAD PÅSK!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0